Rapper deelt 30.000 dollar uit aan daklozen, maar manier waarop veroorzaakt controverse

De Amerikaanse rapper Ralo krijgt momenteel de wind van voren na een controversieel filmpje op zijn Instagram-pagina. De beelden tonen hoe hij 30.000 dollar uitdeelt aan een heleboel daklozen. Op zich een mooie daad, al is de manier waarop voor velen respectloos.

kmlo

Ralo laat namelijk het geld regenen boven de hoofden van de daklozen. Vanuit zijn wagen gooit hij al zijn briefjes de lucht in, waarna iedereen als een malle zo veel mogelijk biljetten probeert te bemachtigen. Ondertussen filmt een vriend van Ralo het hele gebeuren terwijl hij zijn lach nauwelijks kan bedwingen.

Niet lang daarna volgden de eerste negatieve reacties. “Het idee erachter is prachtig, maar mensen laten grijpen naar geld dat in de lucht of op de grond ligt, is respectloos”, klinkt het.

De 21-jarige Amerikaan is weliswaar niet van plan om zijn plan te wijzigen. Onder de hashtag ‘#RALOHOMELESSCHALLENGE’ wil hij zo veel mogelijk rappers aanzetten om hetzelfde te doen. “Waarom worden jullie zo boos op me wanneer ik geld laat regenen op hen?” reageert hij op Twitter. “Zij hebben het geld meer nodig dan ik.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer