AFP
Volledig scherm
© AFP

Koerden: “IS-strijders worden niet zomaar vrijgelaten, maar situatie is wel een tijdbom”

De Koerdische autoriteiten in Noord-Syrië zijn niet van plan om gevangen buitenlandse IS-strijders zomaar te laten vertrekken. “We laten ze niet vrij. Dat zouden we nooit doen”, zegt Abdulkarim Omar, een lokale topfunctionaris die is belast met buitenlandse betrekkingen. Hij spreekt wel over een “tijdbom”, onder meer omdat gevangenen kunnen ontsnappen als de autonome regio wordt aangevallen.

7 reacties

  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    Nog een paar jaren geduld, beste koerden. De eu is trouwens al een jaar aan het brainstormen. Dus het kortaf.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    De gevangen IS terroristen, zijn voor de Koerden de verzekering tegen een Turkse aanval
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Wat Decroo voorstelt is ondoordacht. Stel, zij worden ter plaatse veroordeeld. Waar zal de straf uitgezeten worden? In Syrië? In Irak? Vergeet het. Zij worden naar België teruggebracht. Nadenken Wilfried !
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er is een redelijk haalbare positieve oplossing mogelijk. Mits wat internationale samenwerking en verstandhouding. Dat land moet volledig heropgebouwd worden. Ze hebben hard meegewerkt aan de vernietiging. Een levenslange veroordeling tot dwangarbeid die gebruikt wordt bij de heropbouw. Zo betalen ze nog wat schuld af ook.
  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Hopelijk zijn de Koerden goed ingelicht eens de IS weg zijn Staat een NAVO-land klaar om hen aan te vallen Met akkoord van grootste donateur Waarom denken dat --vertrekken Een akkoord onder politiekers ii