Een vlag van Islamitische Staat.
Volledig scherm
Een vlag van Islamitische Staat. © Photo News

Parket twijfelt over terughalen IS-strijders

Het federaal parket waarschuwt vandaag in De Tijd voor grote moeilijkheden als we Belgische IS-strijders terughalen die in ons land nog niet bij verstek zijn veroordeeld.

17 reacties

  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    ze zullen wel een verstandsloze rechter vinden die een precedent zal creeren. Gevolg dat ze allen moeten terugkomen en maxx 5 jaar al lid van terreurorganistie, rest kan men niet bewijzen en dan al Geens ze loslaten voor die 5 jaar wegens goede gedrag? Dit is volgens mij het scenario.................
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Wat is het beste en veiligste voor de Belgische burgers? Ze ginder in alle vrijheid laten misdaden begaan en terroristische aanslagen op het westen voorbereiden of ze hier voor het gerecht brengen en opsluiten zolang ze een gevaar vormen?
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Ze laten nu al criminelen vrij omdat er geen plaats is in de gevangenissen waardoor het recividisme sterk is toegenomen afgelopen jaar. Dus met de terugkomst van deze strijders zullen burgers ten alle tijden de nadelen ervan ondervinden. Om de ene crimineel te kunnen opsluiten moeten ze een andere crimineel vrijlaten. Waar zit de winst of veiligheid?
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Als een Belg in Japan of een ander Oosters land een misdaad pleegt wordt die daar berecht.Waarom voor dat gespuis uitzonderingen willen maken?Misdaden(lees gruwelijke moorden)ginder begaan, moeten ginder berecht worden!Er zijn er zo een 300tal mannen die naar ginder vertrokken zijn (waarvan een gedeelte gesneuveld) en vrouw(en) + een pak kinderen!
  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Heeft federaal parket het licht gezien?Geboefte kan hier telkens opnieuw hun gangetje gaan.Die zo gezegde strijders,in feite moordzuchtige religieuze dwepers of toch maar niet zullen niet alleen gangetje gaan.Zijn getrainde booswichten die best verbannen blijven in verste droge hoek van de woestijn.