Een opvangkamp voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos
Volledig scherm
Een opvangkamp voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos © REUTERS

“Omstandigheden waarin migranten in Griekenland vastzitten onmenselijk”

Het antifoltercomité van de Raad van Europa (CPT) heeft vandaag nogmaals de omstandigheden aangeklaagd waarin migranten in Griekenland worden vastgehouden. De pan-Europese organisatie heeft het ook over “geloofwaardige beschuldigingen” over politiegeweld ten aanzien van migranten.

13 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Zo'n situaties hadden nooit mogen plaatsvinden. De E.U. heeft Griekenland acht jaar geleden al laten opdraaien voor de vluchtelingen. Italië ook. Door de incompetentie en de besluiteloosheid die eigen is aan de E.U. heb je nu zulke wansmakelijke situaties. Alleen de mensensmokkelaars wrijven zich in de handen.
  • Ludovic De Beuckeleer

    5 jaar geleden
    de hypocrieten van de raad van Europa ze zelf opvangt dan , roepen en tieren , met een beschuldigende vinger naar Griekenland wijzen is makkelijk , ik moet de Grieken bewonderen dat ze ze nog willen opvangen na hun crisis , geef ze dan de middelen ervoor om het lot te verbeteren hypocrieten.anders terug naar afzender.
  • Luc Peeters

    5 jaar geleden
    Begeleid die mensen terug naar hun land voor heropbouw ,is voor iedereen de beste oplossing.
  • Patrick Vandeputte

    5 jaar geleden
    De lokale bewoners zelf zijn het spuugzat. Vooral de talloze loze beloftes van de EU.
  • Daniel Bamps

    5 jaar geleden
    Ik zal wel niet de enige zijn maar ikzelf begin het KOTSBEU te worden om elke dag nog maar 2 dingen te lezen Migranten en klimaat. Precies zijn die met elkaar verbonden want ze zijn beiden belangrijk voor groen en ecolo . Is dat de aanzet voor hun naar de verkiezingen toe?