© shutterstock

‘Sluipschutter van Mosoel’ steekt stokje voor onthoofding door IS-beul

Enkele weken nadat hij met een schot vanop anderhalve kilometer vier IS-militanten zou hebben gedood, heeft de ‘Sluipschutter van Mosoel’ opnieuw toegeslagen. De mysterieuze schutter zou volgens de Britse media nu een IS-beul hebben uitgeschakeld net voordat die een tiener wilde onthoofden.

mtm

Een groepje IS-militanten was bijeengekomen voor de onthoofding van een tienerjongen, die beschuldigd werd van “steun aan het verzet tegen het kalifaat”. Net op het moment dat de beul tot de executie wilde overgaan, werd die echter doodgeschoten. De man die de trekker overhaalde, was volgens de Britse media opnieuw de ‘Sluipschutter van Mosoel’.

Na het dodelijke schot zouden de andere IS-militanten wild in het rond beginnen schieten zijn, maar wist de schutter toch te ontsnappen. Op welke dag de feiten precies plaatsvonden, is niet bekend.

De ware identiteit van de ‘Sluipschutter van Mosoel’ - zoals hij genoemd wordt door de lokale bevolking - is niet bekend. Toch wordt de man in zijn eentje (volgens sommige nieuwsbronnen gaat het mogelijk over wel meerdere mannen) verantwoordelijk gesteld voor het doden van meerdere jihadi’s op minstens vier locaties in de Iraakse stad. “Zijn daden dienen ook ter inspiratie voor het verzet tegen de terreurorganisatie”, aldus Iraqi News.

Op dit moment proberen het Iraakse leger en Koerdische troepen - gesteund door de internationale coalitie - om de stad te heroveren uit handen van de terreurorganisatie. Mosoel is een van de laatste belangrijke bolwerken van IS in Irak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER