In december vorig jaar brak er in het dorp Chingravati in de noordelijke staat Uttar Pradesh geweld uit nadat er enkele dode koeien waren ontdekt. Bij het geweld kwamen twee mensen om het leven, tientallen auto's en motorfietsen werden in brand gestoken.
Volledig scherm
In december vorig jaar brak er in het dorp Chingravati in de noordelijke staat Uttar Pradesh geweld uit nadat er enkele dode koeien waren ontdekt. Bij het geweld kwamen twee mensen om het leven, tientallen auto's en motorfietsen werden in brand gestoken. © AFP

Human Rights Watch klaagt moorden door “koeienbeschermers” in India aan

Human Rights Watch roept de Indiase overheid op om actief op te treden tegen gewapende groepen burgers die zichzelf als taak hebben gesteld de heilige koeien in het land te beschermen. De voorbije jaren doodden zulke burgerwachten verschillende leden van andere religies die de koeien niet als heilig beschouwen. Dat geweld moet stoppen, vindt de mensenrechtenorganisatie.

7 reacties

  • Warre Lodewijckx

    5 jaar geleden
    Victor Vandesande in het extreem atheïstische Noord-Korea wordt je gedood wanneer je een Bijbel of Koran bezit. Dus zoals Jacques zegt ook atheïsme kent zijn fanatiekelingen. Mensen moeten gewoon niet zo extreem zijn dat is het probleem.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Weg met religie. Way erna komt zien we wel. Slechter kan het moeilijk zijn.
  • Sabine verdonck

    5 jaar geleden
    Laat dat eens aan de inwoners van India over, moei jullie er niet mee of verhuis naar ginder. Als inwoner heb je rechten.
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    En wat doen de VN, de Mensenrechtenorganisaties en andere instellingen hiertegen ? Het is veel gemakkelijker en veiliger om Europese landen met de vinger te wijzen omtrent onbenulligheden.
  • Jacques Creeten

    5 jaar geleden
    Victor, ook atheïsme kent zijn fanatiekelingen. Ook afschaffen!!! Wat nu?