Kristien Hemmerechts: "Er waren Vlamingen die de Duitsers te laks vonden."
Volledig scherm
PREMIUM
Kristien Hemmerechts: "Er waren Vlamingen die de Duitsers te laks vonden." © Bart Van der Moeren

Kristien Hemmerechts wil taboe op collaboratie doorbreken: “Vlaamse SS'ers waren de ergste”

De vader van Hein en Toon Van den Brempt was SS’er, hun moeder de secretaresse van het hoofd van de Belgische SS. Schrijfster Kristien Hemmerechts heeft, met de broers, hun familiegeschiedenis ontrafeld om zo het taboe op collaboratie te doorbreken.

29 reacties

  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Tijdens "de afspraak" vroeg Kristien of IS gelijk was aan de SS. Andere tijden en vooral andere situaties die nooit te vergelijken zijn.Beiden zijn verachtelijk maar de IS aanhangers hebben bijlange niet de excuses die sommige oost fronters hadden.Bij IS gaat het over personen , dikwijls met criminele achtergrond , die kansen in het leven kregen en deze niet benut hebben.
  • Tisomzeep

    5 jaar geleden
    Trouwens mevrouw deze strijders werden bijna verplicht om te gaan vechten door de schoolmeesters en de pastoors uw linkse meute
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Kristien Hemmerechts, is dat niet de vrouw die zei dat Horion, een veelvoudige moordenaar, waaronder een kind, gerust een tas koffie bij haar zou mogen drinken nadat hij zijn straf heeft uitgezeten? En is dat niet de vrouw die, naar eigen zeggen, in Antwerpen niet op de trein stapte omdat ze Annemans had zien opstappen en niet met zo’n man naar Brussel wilde sporen?
  • Luc Van Hauwermeiren

    5 jaar geleden
    Chris Wauters als dat zo is zoals u beweerd over zwarte families ,dan geld dat zeker voor het vorstenhuis.
  • Luc De Wolf

    5 jaar geleden
    Niet veralgemenen aub. U volgt het doen en laten van één familie tijdens WOII en beschuldigd een gans volk. Dat kan dus niet hé