Links: Shamima Begum. Rechts: Olivia Campbell, een van de slachtoffers van de aanslag in de Manchester Arena.
Volledig scherm
Links: Shamima Begum. Rechts: Olivia Campbell, een van de slachtoffers van de aanslag in de Manchester Arena. © RV

Pas bevallen IS-bruid smeekt om te mogen terugkeren, moeder van terreurslachtoffer snapt er niets van: “Dat idee alleen al maakt me ziek”

Islamitische StaatNet als in België woedt in het Verenigd Koninkrijk de discussie wat ze moeten doen met gevangen genomen IS-strijders. De pas bevallen Shamima Begum gooit zelfs nog wat extra olie op het vuur. Zij liet optekenen dat ze “best een mooie tijd” had in het kalifaat en dat de terreuraanslag in Manchester “gerechtvaardigde wraak” was. Toch wil het negentienjarige meisje nu terugkeren. De moeder van een van de slachtoffers weet niet wat ze hoort. “Dat idee alleen al maakt me ziek. Ze vormt een enorm veiligheidsrisico”, stelt Charlotte Campbell.

49 reacties

  • Janna Boonstra

    5 jaar geleden
    Geen terugkeer. Daar is haar heilstaat !!!!!
  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    Als een landgenoot bv cocaïne wil smokkelen en wordt betrapt in Colombia of Cambodja, worden zij toch ook ter plaatse berecht ? Die worden toch ook niet gerepatrieerd om hier berecht te kunnen worden ?
  • Liliane Coeckx

    5 jaar geleden
    Hun slachtoffers kunnen niet meer smeken. Laat ze maar ginder ze zijn er geraakt zonder ons dat ze nu hun plan trekken.
  • ronald vermeulen

    5 jaar geleden
    Berechting volgens de sharia wetten In hun geliefde land en geliefde religie. Er is hier geen plaats voor mensen met een hatelijke religie die slechts een ding hopen "ons te vernietigen"
  • Bianca Deantje Kyan Tiana

    5 jaar geleden
    Niet veilig