© BDD

Acht jaar cel voor moordpoging op ex-vrouw na openbare verkoop

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een 56-jarige man uit Dessel tot acht jaar cel veroordeeld voor de moordpoging op zijn ex-vrouw. Toen hij zijn ex zag op de openbare verkoop van hun woning, keerde hij huiswaarts om een mes te halen. Na de openbare verkoop stak hij haar met het mes in de borst.

De feiten deden zich voor op 6 mei 2015. Eric G. kon niet verkroppen dat zijn ouders uit het huis zouden worden gezet na de openbare verkoop. Na afloop van de openbare verkoop in café De Campina in Dessel, liep hij zijn ex-vrouw achterna. Ter hoogte van de inkomdeur greep hij haar vast en plantte het mes in haar borst. Eric G. probeerde nog meerdere messteken te geven, maar kon overmeesterd worden door de broer van het slachtoffer.

Tijdens zijn proces ontkende de man dat er sprake was van voorbedachtheid, maar volgens de rechtbank is daar geen twijfel over. “Hij had tegen verscheidene mensen gezegd dat hij haar zou doden als de openbare verkoop zou doorgaan. Het eerste dat hij tegen de agenten zei bij zijn arrestatie was bovendien dat hij naar het café was gekomen om zijn ex te doden. Hij verklaarde zelf dat hij een klik in zijn hoofd had gemaakt toen hij zijn ex-vrouw naar de openbare verkoop zag wandelen. Op dat moment heeft hij het definitieve besluit genomen om haar te doden. Hij wachtte daarna op het geschikte moment om toe te slaan, namelijk toen ze naar buiten ging. Hij had voldoende tijd om zich te bedenken, maar heeft dat niet gedaan”, motiveert de rechtbank de voorbedachtheid.

Het openbaar ministerie had 10 jaar cel gevorderd tegen Eric G. De rechtbank hield echter rekening met zijn gunstig strafverleden, zijn spijtbetuiging en de zorg over zijn hoogbejaarde ouders. Eric G. werd uiteindelijk tot 8 jaar cel veroordeeld voor de moordpoging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER