(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Leerplicht voor kinderen vanaf 5 jaar goedgekeurd

Vanaf het schooljaar 2020-2021 verlaagt de leeftijd voor de leerplicht van zes naar vijf jaar. De Kamercommissie Bedrijfsleven heeft daarvoor unaniem een wetsvoorstel goedgekeurd. De tekst moet nu nog groen licht krijgen van de plenaire Kamer.

17 reacties

  • Valerie Eelen

    4 jaar geleden
    Wij hebben net onze vakantie geboekt. We gaan op vakantie vanaf 3 september 2020. Onze oudste wordt vijf jaar op 5 september. We zullen er toch niet voor thuisblijven.
  • Linda Dilissen

    5 jaar geleden
    Wanneer mag een kind nog kind zijn
  • Herman Cauwenberghs

    5 jaar geleden
    De Open VLD als antiliberale regeltjespartij. Door de leerplicht gaan de kleuteronderwijzers het nakomen van de eindtermen en de weg naar de eindtermen moeten meedelen en verantwoorden aan de ambtenaren, die zich naar Brussel moeten verplaatsen om die rapporten en verslagen te lezen. Er is teveel onzin in de wereld.
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Ze durven het probleem weer niet bij naam noemen, ipv die kansarme kinderen echt te benoemen dat het eigenlijk allochtone kinderen zijn waarvan de ouders niet de belangrijkheid zien dathun kinderen naar de kleuterklas gaan. Die kinderen blijven ook achterstand behouden omdat ze thuis alleen de taal van hun thuisland spreken en geen Nederlands. Nochtans zijn zij dikwijls al de 3de en 4de generatie die hier geboren zijn. Een echte schande!
  • Miranda Goethals

    5 jaar geleden
    Gezien het doelpubliek waarvoor ze dit doen er zich niks van aantrekt om onwettig afwezig te zijn zal dit enkel een extra last zijn voor de zoco’s die weer es gaan mogen bewijzen dat ze voldoende stappen ondernamen om deze kinderen op school te krijgen en dan spreken we nog niet van de administratieve rompslomp die volgt