Volgens het recente onderzoek lijkt het voorlopig beter om een gewone hamburger of steak te eten in plaats van kweekvlees.
Volledig scherm
Volgens het recente onderzoek lijkt het voorlopig beter om een gewone hamburger of steak te eten in plaats van kweekvlees. © REUTERS

Kweekvlees toch niet milieuvriendelijker dan gewone biefstuk

Kweekvlees, in-vitrovlees of laboratoriumvlees werd nog maar pas voorgesteld als het milieuvriendelijkere neefje van een lap rundvlees. Nu blijkt dat uit onderzoek toch niet altijd zo te zijn.

9 reacties

  • dirk de smet

    5 jaar geleden
    wat er in gaat moet er uit,en het blijft stinken ,man man man,is dit omdat vee te veel scheten laat en co 2 produceert naai dan allen u gat dicht,en hou uw adem in binnen e vijf jaar is het co2 probleem opgelost oor ons allemaal en even we de kans aan een andere soort,dit staat er te gebeuren en je kan het niet gedaan maken met gelijk welke geld bijdrage
  • Raf Vertongen

    5 jaar geleden
    Wist ik al langer... massaproductie van kweekvlees is gewoon een industrie die veel geld wil verdienen aan een produkt dat de mensen misleid
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Ze maken ook nog steeds gebruik van dierenleed. Zoek het toch zo ver niet? Hoe ga je zoiets opschalen voor mljarden mensen? Zoek het simpel, plantaardig.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Wie weet zullen er binnen tien of twintig jaar heel wat conclusies getrokken worden dat men op gebied van klimaatvriendelijkheid en CO2 de bal totaal misgeslagen heeft en dat al dat gedoe en al die kosten totaal overbodig zijn. Ik vrees dat de wereld in elk geval een te groot overschot aan onderzoekers, experten, deskundigen en wetenschappers heeft die allemaal iets anders beweren.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Als het het dierenleed kan verminderen en gezond is is ook dat al een flinke stap vooruit en als we ons in de toekomst zullen willen voeden zal zoiets nodig zijn.