Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR)
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) © BELGA

Reynders wilde geld Khadafi helpen vrijmaken

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. Hij maakte aan de Kamer een brief over uit 2012 waarin hij zijn Libische collega vroeg om werk te maken van het uitbetalen van enkele Belgische bedrijven. Precies zo’n uitbetaling waar prins Laurent al jaren tevergeefs om vraagt. In ruil zou Reynders het Libische geld dat vastzat in bevroren rekeningen weer vrij maken. 

32 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Die politiekers hebben allemaal een cursus :" Hoe word ik meester in het liegen", gevolgd.
  • eddy terres

    5 jaar geleden
    ik vertrouw geen enkele politieker.Als daar hard moest gewerkt worden en weinig mee verdiend dan zouden ze niet staan drummen om in de politiek te gaan .
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Zou Didier 'graaf slis' Reynders weer de dans kunnen ontspringen of gaat komt hij deze maal samen met Steven Vanackere voor het gerecht ?
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Waar geld is is Reynders. Is dat niet de man die Dexia Luxemburg verkocht aan Qatar voor 600 miljoen nadat de bank een winst had van 700 miljoen per jaar? Is dat niet de man die zijn familiekapitaal in één van de golfstaten heeft ondergebracht om geen belastingen te moeten betalen? Zou het niet hoog tijd worden de geldstromen te onderzoeken waar hij een hand in heeft?
  • romy snijers

    5 jaar geleden
    Hoe kunnen "bevroren" miljarden honderden miljoenen interest opbrengen, als zelf de banken interest moeten BETALEN om hun gelden op de ECB te parkeren?