Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Oplichters teisteren zoekertjessite: als ze méér willen betalen dan u vraagt, is er iets mis

U verkoopt het oude speelgoed van uw kinderen of wil een 'fout' kerstcadeau alsnog kwijt? Opgelet dan, want oplichters teisteren de zoekertjessite 2dehands.be. Via een valse website van een pakjesbedrijf stelen ze uw bankgegevens. Online oplichting zit weer in de lift: per dag zien tien Belgen hun rekening geplunderd.

49 reacties

  • monia van der perren

    3 jaar geleden
    Ik snap niet dat ze er totaal niets aan doen. Een mens heeft wel iets anders te doen dan zich druk te maken in dat uitschot! Ik heb een zaak en elke dag meerdere keren van dat, voor gek van te worden. Misschien moeten ze daar eens wat tijd insteken om deze bendes(uit het buitenland) op te rollen.
  • Sander Hendrickx

    4 jaar geleden
    Goed gezegd Rudy Dauwe! Er zijn dus toch nog verstandige mensen ^^
  • Abdel Nasser

    4 jaar geleden
    2dehands doet er dan ook weinig aan. Ik heb zon poging gemeld om account zo snel mogelijk te laten verwijderen. Hey is niet evident om te vinden waar je die melding kunt maken. Daarna was die account nog meer dan 12u online.
  • Rudy Dauwe

    4 jaar geleden
    Heeft niets te maken met de veiligheid van de site, wèl met de "simple minds" van de gebruikers!
  • Tony Van Hemelrijck

    5 jaar geleden
    Alles moet tegenwoordig online, internet, contactloos, met app's... enz... het kan niet op... en dan zijn ze verwonderd dat er zoveel misbruiken zijn... het is misschien niet geldig voor alles, maar de old fashion way, is soms nog zo slecht niet..