© Only

Deze schoenen passen het best onder je jeans

We mogen de modegoden bedanken dat er zoveel verschillende broeken en schoenen bestaan. Maar welke schoenen draag je onder welke broek? Van skinny jeans tot flared, deze schoenen combineren het best!

cityfashion

Skinny Jeans? Kies voor schoenen die je benen verlengen

Het seizoen dat de skinny jeans out of fashion is, dat moeten we eerst zien vooraleer we het geloven. Met een skinny jeans heb je het voordeel dat je je schoenen in de kijker kan zetten, dus haal je opvallendste paar maar boven!

Een paar pumps of enkellaarsjes geven je benen een boost. Liever op lage voet? Sporty sneakers, slip-ons of mocassins kunnen evengoed. Ballerina’s of te platte sandaaltjes zijn geen goed idee, die maken je voeten optisch groter.

Flatforms, pumps en enkellaarsjes? Perfect voor je flared trousers!

Als er één broek is die wonderen doet voor je benen, dan is het wel een flared trousers. Maar welke schoen draag je nu onder dit trendstuk? Een veterschoen met een verhoogde zool, flatform genoemd, geeft je klassieke broek een speelse uitstraling met hoge vintage-factor.

Enkellaarsjes onder je flared jeans? Kies voor een hoog model! Zelfs het kleinste stukje ‘bloot vlees’ maakt je benen optisch korter. Ook pumps zijn altijd een goed idee: kies voor een pump met puntige neus, zo creëer je balans in je look.

Tip: zorg ervoor dat je broek niet te kort is. Je broek moet over de schoen vallen en eindigen bij het midden van de hiel.

Sportieve sneaker of elegant muiltje? Alles kan bij een rechte jeans

Met een klassieke jeans kan je alle modekanten op. Zin in een stijlclash? Een paar sportieve sneakers zorgt ervoor dat je geklede broek wat minder formeel toont. Dé belangrijkste schoenentrends dit voorjaar? Mocassins en muiltjes! Gecombineerd met een rechte jeans kan je ze zowel chic als casual stijlen.

Wanneer het weer het toelaat: kies voor een pump of vetersandaal met hoge hak. Het contrast tussen je klassieke broek en opvallende schoen werkt beter dan je denkt. Wist je dat ook een preppy ballerina verbazend mooi staat onder een blue jeans?

Zo draag je enkellaarsjes onder een jeans

© Peter Kaiser

Dat enkellaarsjes echte multitaskers zijn, hoeven we je niet meer te vertellen. Ze passen onder elke jurk of rok. Maar hoe draag je enkellaarsjes onder een jeans? Zo!

Begin met de juiste enkellaarsOf je nu kiest voor een stoer, elegant of sportief paar, houd altijd rekening met het silhouet van je benen. De juiste enkellaars kan zorgen voor een afslankend effect, of net een verstevigend effect.Een hogere enkellaars die net je enkel bedekt, maakt je benen slanker. Hetzelfde geldt voor laarsjes met een puntige neus of stevige blokhak. Heb je wat dunnere benen of enkels, kies dan voor een fijne hak, een lage enkellaars tot net onder je enkel en een materiaal met textuur.

Flared, skinny of rechte pijpen?Voor elk jeansmodel bestaat er de ideale enkellaars. Een flared jeans, met brede pijpen dus, staat het best met een brute enkellaars met stevige blokhak. Puntige, smalle enkellaarzen komen dan weer volledig tot hun recht met een skinny jeans. Onzeker over je keuze? Een jeans met rechte pijpen is voor elk type enkellaars een perfect match.Tip: laat zoveel mogelijk van je enkellaars zien als je een strakke jeans draagt. Rol je pijpen op tot net boven je laarsje of stop ze in je schoenen voor een nonchalante, maar super stijlvolle look.

Zo kies je een volledige outfit in drie minuten

© Vila

Een wekker die te laat is afgelopen, keuzestress of last van het fenomeen ‘ik heb niets om aan te doen’? Zo kies je een outfit in enkele minuten!

Preparation is key

Stijlvol de deur uit? Dat begint bij een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat alle kleding in je kast gewassen, gestreken en ready to wear is. Kun je dat ene topje dat je in je hoofd had maar niet terugvinden in je kleerkast? Sorteer je kleding om dit te vermijden. Per kleur, seizoen of type (broek, topje of jurk) sorteren, bespaart je heel wat tijd. Maak op voorhand combinaties met kledingstukken en juwelen die altijd werken. Hang je basics, zoals een gestreept truitje, jeans en perfecto samen en je hebt meteen een outfit.

Maak het jezelf makkelijk

Kies je outfit ‘s avonds. Je ochtendhumeur zal je dankbaar zijn! Last van keuzestress? Ga voor items uit één stuk zoals een jumpsuit of jurk en werk af met accessoires. Wie op zoek is naar een meer “doordachte” look, kan de regel van drie gebruiken. Dat werkt zo: je kiest een bovenstuk, onderstuk en accessoires. Eerst denk je na over je bovenstuk, daarna vul je aan met een basic broek of rok en accessoires. Werkt altijd! Het perfecte excuus voor je Pinterest-verslaving? Outfit-inspiratie! Stel virtuele moodboards samen van je favoriete looks en ga aan de slag met je eigen stukken. Zo heb je altijd een stijlvolle outfit achter de hand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer