De vrouw getuigde in 2017 onder meer bij RTL Info over hoe ze als kind misbruikt werd.
Volledig scherm
De vrouw getuigde in 2017 onder meer bij RTL Info over hoe ze als kind misbruikt werd. © Screenshot RTL Info

Danielle over hoe ze jarenlang slachtoffer was van pedofiele priester: “Elke zaterdag was er verkrachting”

Meer dan 1.000 slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk hebben zich al gemeld sinds de zaak Vangheluwe in 2010 losbarstte. De kwestie wordt vanaf morgen tot zondag besproken op een speciale top, bijeengeroepen door paus Franciscus. Naar aanleiding daarvan getuigde een Waalse vrouw op de Franstalige radio Bel RTL hoe ze het slachtoffer werd van een pedofiele priester toen ze amper 12 jaar was. Danielle was al 65 jaar toen ze er voor het eerst over kon vertellen.

9 reacties

  • Karel Van Geel

    5 jaar geleden
    En dan heeft de omhooggevallen baas in Rome dezelfde man die in Argentinië pedofielen in zijn rangen de hand boven het hoofd heeft gehouden het lef om ons Europeanen steeds opnieuw de les te spellen over migratie, tollerantie, milieu enz. van een arrogante hypokriet gesproken.
  • Gilbert Van Leeuwen

    5 jaar geleden
    Vroegere studies wijzen uit dat dit niet alleen een probleem is van geestelijken. Maw het gebeurt in alle doorsnedes van de bevolking. Het lijkt me minstens even moeilijk om er mee naar buiten te komen als een familielid betrokken is.
  • Jan Herrentals

    5 jaar geleden
    Ondertussen draagt Roger Vangheluwe nog altijd de titel van Bisschop en trek hij een ferm pensioen.
  • Eric Vereecke

    5 jaar geleden
    De priesters laten trouwen heeft geen zin . Indien het huwelijk de zekerheid is om geen pedofiel te worden want dan zouden alle niet gehuwde mannen pedofielen zijn, je moet al ziek zijn om priester te worden .Ongelooflijk door her vertellen van niet te controleren verhalen zijn ze super rijk geworden gefinancierd door alleman rijk of arm. Je moet het maar gedaan krijgen .
  • Jean-Paul Hoornaert

    5 jaar geleden
    laat de priesters en de nonnen trouwen en het probleem is opgelost maar de paus moet zijn toestemming geven
  1. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.
  2. Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens
    PREMIUM
    16

    Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens

    Er woedt een open oorlog bij de Nationale Loterij. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële klachtenbrief over topman Jannie Haek (58). Hij wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. Wij kregen nog tien mails binnen van personeelsleden - met vooral forse kritiek, maar ook steun voor Haek. Wat is er aan de hand?