© BELGA

Crelan schrapt 160 banen

Bankgroep Crelan schrapt de komende 4 jaar 160 banen. Tegen die datum bereiken 88 personeelsleden de pensioengerechtigde leeftijd, “waardoor de inspanning dus maar de helft bedraagt’, aldus CEO Luc Versele.

mal

Versele had eerder deze maand al in de media aangegeven dat zo’n besparingsoperatie nodig was om de winstgevendheid van de coöperatieve bankgroep weer op te krikken. Van een collectief ontslag is geen sprake, de CEO wil het aantal naakte ontslagen zo veel mogelijk beperken.

DigitaalIn het kader van de moeilijke economische context, de aanhoudende lage rente en de hoge bankentaksen enerzijds en van de digitalisering en de wijzigende bankgewoonten van de klanten anderzijds, zijn de banken genoodzaakt om na te denken over hun toekomstig model. Ook Crelan heeft haar plan uitgetekend om de toekomst van de bank veilig te stellen.

Luc Versele: “Crelan heeft een uniek toekomstplan waardoor de bank ook in een meer gedigitaliseerde wereld, dankzij haar net van zelfstandige agenten, een blijvende persoonlijke klantenservice zal kunnen aanbieden als enige 100% Belgische en 100% coöperatief verankerde bank. De moeilijke economische context heeft ertoe geleid dat ook Crelan maatregelen moet nemen die niet altijd gemakkelijk zijn. Toch is Crelan erin geslaagd om haar toekomstplan uit te tekenen waarbij de solvabiliteit, de soliditeit en de rentabiliteit verzekerd blijven en dat met aandacht voor alle stakeholders.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer