De 2-jarige Mawda liet op 17 mei 2018 het leven tijdens een mensensmokkeltransport.
Volledig scherm
De 2-jarige Mawda liet op 17 mei 2018 het leven tijdens een mensensmokkeltransport. © Handout The Guardian

Comité P start nieuw onderzoek naar fouten bij dood Mawda

Er komt een tweede onderzoek van het Comité P naar de dood van Mawda op 17 mei vorig jaar. Dat melden De Standaard en De Morgen. Het verloop van de communicatie tussen de Belgische politie en de Franse autoriteiten wordt geverifieerd, zegt het Gentse parket-generaal.

16 reacties

  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Begrijp ook niet waarom hier geld moet verspild worden. De ouders wisten dat wat ze deden illegaal was. Als de politie je tegenhoud moet de chauffeur stoppen en niet vluchten. De politie handelde correct. Spijitg voorval dat dit kindje daardoor het slachtoffer was. Maar dit zijn vijgen na Pasen en puur geldverspilling.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Die ouders namen met hun kinderen onverantwoorde risicos. Politie handelde zoals ze moet. Jammer genoeg was er een slachtoffer. Waarom is nu dan nog onderzoek nodig?
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Men heeft zoveel regeltjes gecreëerd waardoor de misdadigers aan het langste eind trekken. Dat brengt onze rechtsstaat in gevaar.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Het onderzoek naar de chauffeur is allang afgesloten, het onderzoek naar het hoofd van de mensensmokkelaars, verdedigd door de ouders, is ook al zonder gevolg geklasseerd. Maar de agenten die bijna doodgereden zijn, die moeten eraan geloven omdat ze zich verdedigden.
  • Ria Adams

    5 jaar geleden
    En altijd maar die kinderen uitspelen om de gevoelige snaar te raken al zijn ze zelf verantwoordelijk voor de dood van dat kind.