Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Waarom sommige mensen meer van honden dan van mensen houden

Van Blacky tot Minoes: of je nu een kat, hond, vogel of goudvis in huis hebt, onze huisdieren plaatsen we vaak zonder schroom op een piëdestal. Vandaag in het bijzonder want het is ‘Love Your Pet Day’. Maar waarom houden we zo veel van onze huisdieren, soms zelfs meer dan dat we van andere mensen houden?  

9 reacties

  • Jolande Hendrika Spanjaard

    5 jaar geleden
    Men zegt het : als je de mens leert kennen, dan ga je van de dieren houden! Harde waarheid, maar zo is het ook. Mensen kunnen alleen met vingers wijzen, en elkaar vreselijk naar het leven staan. Dieren, zij kijken verder dan de mens ooit zou kunnen of heeft gedaan. Dieren oordelen niet, of je nou blank, groen of geel bent...... Zolang je hart op de goede plaats zit, ben je voor de dieren gelijk.
  • Danny storm

    5 jaar geleden
    Ik heb liever dat mijn vrouw wegloopt dan mijn hond.
  • Georgette Vanoverbeke

    5 jaar geleden
    Van een hond krijg je onvoorwaardelijke vriendschap , liefde , en trouw wat je van de mensen niet kunt zeggen , daarom zeggen ze wel eens mensdom maar dierenrijk.
  • louis pippers

    5 jaar geleden
    Moest ik ooit moeten kiezen tss een willekeurige mens of mijn hond redden wel de keus zou ook mijn hond zijn deze zijn uiterst trouw en verraden u nooit wat van veel mensen niet kan gezegd worden
  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    Je kunt perfect een groot dierenliefhebber zijn en tegelijk zweren dat je -als puntje écht bij paaltje komt- een dier nooit boven de mens zal verheffen.