thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Zo moet je reageren als je plots oog in oog staat met een everzwijn

DierenHet zal je maar overkomen. Je bent rustig door het bos aan het fietsen of wandelen, en plots sta je oog in oog met een everzwijn. De kans is niet onbestaande. Gisteren nog werd in Bokrijk een fietser aangevallen. Is het nog veilig in onze bossen? Hoe reageer je best wanneer je plots oog in oog staat met een everzwijn?

39 reacties

  • Marc Verdonck

    4 jaar geleden
    Filip, het zij zulke mensen als u die men beter uit de maatschappij haalt.
  • tony decabooter

    4 jaar geleden
    Ik leef in de ardennen ,indien everzwijnen u pad kruisen ,blijf dan kalm , rustig, zij hebben u allang gezien eerder dan u hen , blijf stil , ga desnoods enkele stappen terug en u zult zien en horen dat ze met wat gemor hun eigen weg zullen verder zetten, lawaai is hier geen optie ,en geniet vooral van dit prehistorisch woudlopertje,
  • Ien Geurts

    5 jaar geleden
    Mijn vriendin en ik waren deze week in bos Tegelen op de hei,daar staken plotseling 2 everzwijnen het bospad over, 1 hele grote zwarte en 1 kleinere. We konden snel achter een stapel hout ons verstoppen,we waren erg geschrokken. Ik ga niet meer het bos in ,te gevaarlijk. Ien geurts
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Ze zijn weer aan het lobbyen om jagers toelating te geven om die beesten af te knallen. De kans dat u zo een zwijn tegenkomt is zo klein als je de lotto zou winnen.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Een gewone ontmoeting levert normaal geen problemen op. Ze zullen enkel voor de aanval kiezen als ze zich bedreigd voelen. Loslopende honden leveren meer problemen op.