Belgische sterft tijdens lawine in Kirgizië

Een 33-jarige Vlaamse vrouw is dinsdag omgekomen in een lawine. Dat gebeurde in het Centraal-Aziatische land Kirgizië, waar ze op doorreis was met haar broer.

tg

Het ongeval gebeurde in Karakol, melden de lokale autoriteiten. “We hebben intussen contact gehad met onze ambassade en kunnen het overlijden bevestigen” zegt Karl Lagatie aan Nieuwsblad.be.

In 2017-2018 was Klaartje C., die Oost-Europese talen en cultuur studeerde aan UGent , ook al in het Centraal-Aziatische land. Ze bezocht er nu samen met haar broer een gids die ze bij die vorige reis had leren kennen. Dinsdag gingen ze skiën. Toen liep het mis, zo bevestigt de Belgische ereconsul met wie ze zich in de regio Ysykköl bevonden, in het noordoosten van het land.

Bij een afdaling werd ze meegesleurd door een lawine. Haar broer vond haar na enige tijd terug, maar de vrouw was al overleden.

Op vraag van de familie geeft de FOD Buitenlandse Zaken geen verdere details.

Ervaren avonturiers zeggen dat Kirgizië ‘in’ is als reisbestemming omdat het er mooi en goedkoop is. Maar, zo waarschuwen ze, de veiligheids- en reddingsdiensten zijn niet zo goed uitgerust als in de skioorden in de ons omliggende landen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen