© Mieke Bunkens

© Mieke Bunkens

© Mieke Bunkens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Geslaagde infovergadering over Virga Jesse Ommegang 2017

Traditiegetrouw stappen heel wat mensen van Kiewit, Banneux en Godsheide mee op in de zevenjaarlijkse Virga Jesse Ommegang. Hier gaat heel wat voorbereiding aan vooraf. Afgelopen vrijdagavond vond alvast een gezamenlijke infoavond plaats voor deze parochies. Deze was bedoeld voor alle geïnteresseerden, deelnemers en kandidaat-deelnemers. Als centrale locatie werd gekozen voor de gerieflijke polyvalente zaal van school De Berk.

Mieke Bunkens

Bij het binnenkomen werd iedereen door de organisatoren van harte verwelkomd. Enkele medewerkers van het weekblad Kerk & Leven gaven bij deze gelegenheid een klein presentje. Wie vroeg arriveerde kon alvast genieten van de film van de vorige editie totdat het academisch kwartiertje verstreken was.Om kwart na 8 was de zaal mooi gevuld met een 120-tal mensen en werd de vergadering gestart met het voorstellen van de verantwoordelijke medewerkers van de verschillende parochies.Anne-Marie Renwart van het centrale Virga-Jessecomité gaf toelichting bij het thema van de Ommegang: Virga Jesse, twijg van Jesse, bron van hoop.Aan de hand van een mooie PowerPointpresentatie werd de boodschap van de 11 verschillende groepen besproken. Bij de groepen van Hasselt Noord werd meer in detail uitleg gegeven.Parochie Kiewit vormt groep 3 met als thema: MARIA ZEGT JA AAN GOD.De parochies Banneux en Godsheide vormen samen groep 4 met als thema: MAGNIFICAT : VREUGDE EN ZORG.Hilde Saels van de werkgroep kleding gaf uitleg over de kledij van de verschillende groepen.Tot slot mochten nog vragen gesteld worden en werd iedereen verzocht zich te registreren bij de verantwoordelijken. Ook heel wat nieuwe deelnemers schreven zich in.

Toch is de zoektocht naar deelnemers niet ten einde.Bij deze een warme oproep om met ons mee op te stappenop zondag 6,13 en 20 augustus en dinsdag 15 augustus !Je kan contact opnemen met :VJ2017.banneux.godsheide@gmail.comof karlbaeten@skynet.be (Kiewit)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer