Robert Hoetink
Volledig scherm
PREMIUM
© Robert Hoetink

Schone biobrandstof is een fabel

Benzine en diesel die wordt aangelengd met palm-, soja- of koolzaadolie heette schoner te zijn dan 'gewone' benzines. Maar dit is een fabeltje, zeggen milieudeskundigen. Op termijn wil ook de EU weer af van het bijmengen van biobrandstoffen, maar de industrie geeft zich niet zomaar gewonnen.

13 reacties

  • willem merken

    5 jaar geleden
    1 C + 1 O2 = 1 CO2 + energie. Vanwaar die C ook vandaan komt dit blijft zo.
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Het ergste is dat de verantwoordelijken voor die bioblunder nooit gestraft zullen worden en dat de olieindusteie gewoon zal blijven verder mengen ondanks de grotere schade ivm uitstoot. Een schande.
  • Ceriel Devos

    5 jaar geleden
    Als je het woordje bio ergens voor zet wordt het product duurder, kan je meer taxen heffen, klinkt het trendy en milieubewust maar de essentie van het product scheelt niks met de niet bio variant. Hetzelfde voor bio groenten, bio kippen, bio en al de rest.
  • Jan

    5 jaar geleden
    Of: hoe men de gewone mensen voor aap houdt.
  • Rik Vangaal

    5 jaar geleden
    Voor biodiesel worden in ZO Azië massal bossen gekapt om er palmolieplantages van te maken. Een ramp voor de oeroude bossen en natuur. Idem met bio-ethanol: massaal wouden kappen in Brazilië om er suikerrietplantages te planten. Voor pellets kapt men in de USA massaal bomen. Hier opstoken en het duurt 40-50 jaar voor een nieuw geplante boom de CO2 terug heeft opgenomen.