Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Bijna helft actieve Belgen verwacht nog te moeten verdienen tijdens pensioen

Net niet de helft (46%) van de niet-gepensioneerde Belgen verwacht dat ze tijdens hun pensioen nog geld moeten verdienen. Een gevolg van de bezorgdheid van de Belg over de hoogte van zijn pensioen, zo blijkt vandaag uit een studie van de bank ING.

24 reacties

  • rik lagrou

    5 jaar geleden
    Hangt er van af hoeveel vaste kosten zijn De ene =500€ andere 750€ +normaal goed leven heb 10/15€ per dag nodig Wie wil reizen meer De ene leeft makkelijk met 900€ ander geef die 2000€komt nog niet toe
  • j hendrickx

    5 jaar geleden
    Ik heb na mijn pensioen mijn eigen zaak opgericht en werk alle dagen met plezier.Ben nu mijn eigen baas en voor mij is dit niet werken, maar een mogelijkheid om privé en proffesioneel optimaal te combineren en neem vakantie als we het nodig hebben Het hoeft niet altijd om geld te gaan, het is een lifestyle en ik ken zeer veel gepensioneerden die hetzelfde doen
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Algemeen bekend, de meeste onder ons werken een heel leven hard en dragen veel geld af, om later een klein pensioen terug te krijgen. Zo dankt de Belgische staat u voor uw levensloop. Op dat pensioentje moet je dan ook nog belastingen betalen natuurlijk. Zelfs dat krijgt de fiscus niet in orde. Als gepensioneerde zou je zelfs geen euro moeten terugbetalen. Schande voor de administratie die nog niet eens een zuivere berekening kunnen uitvoeren. En 85 plussers werken niet meer bij.
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    Freddy, Raf, ben nog niet op pensioen maar ben volledig akkoord met jullie "correcte" redenering. Als mijn afbetaling van het huis wegvalt, kom ik ook rond 1500/1600 euro, zijnde 50eur/dag. Natuurlijk valt 13de maand en vakantiegeld weg, so be it. Maar ja klagen en zagen, daar zijn we kampioenen in. Het zijn vooral de belastingen die naar beneden moeten.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Met dat zogezegde kleine pensioen kunnen ze geen streken verkopen, niet met een peperdure auto rijden, niet wekelijks rijkelijk gaan tafelen en een paar keren per jaar op reis gaan. Daarom moeten ze bijverdienen...liefst in het zwart natuurlijk.