Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Lidstaten willen tegen 2027 10.000 Europese grenswachters

De lidstaten van de Europese Unie zijn het vandaag op diplomatiek niveau eens geraakt over de verdere uitbouw van de Europese grens- en kustwacht, zo blijkt uit een mededeling. De lidstaten willen tegen 2027 tot 10.000 manschappen inzetten voor de bescherming van de Europese buitengrenzen. 

20 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    De E.U wilt het doen in 2020 maar de lidstaten pas in 2027. Een bewijs te meer dat die E.U. langs geen kanten functioneert. Voor elke dringende situatie op grote maat dien je minstens zeven jaar bij te tellen. Tegen dan is het al te laat.
  • marc van calster

    5 jaar geleden
    Wat gaat de wereld er op vooruit, nog 10 j een hij staat vol muren kan beter ongelijkheid wegwerken en de mensen een toekomst geven. Veel goedkoper, maar weinig aan verdient voor sommige personen
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Druppel op een hete plaat.. als je iets doet doet het dan goed.. Had al eerder een volwaardige grenswacht moeten zijn dan hadden Griekse en Italiaanse toestanden er niet in die mate geweest.
  • Ronny Dekimpe

    5 jaar geleden
    Beter laat dan nooit. Maar ik vrees dat het hiervoor wat "te" laat is. En waarom nog wachten tot 2027? Het is nu al erg gesteld met Europa. Het kan veel vroeger als men de wilskracht heeft. En binnen onze landsgrenzen blijkt het ook niet al te koosjer te zijn.
  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    Tegen dan zijn er geen grenswachters meer nodig, gans de wereld zal dan op Europese bodem vertoeven...