De FBI vond een groot arsenaal aan wapens en munitie in het huis van de 49-jarige kustwachter Christopher Paul Hasson in Silver Spring in de Amerikaanse staat Maryland.
Volledig scherm
De FBI vond een groot arsenaal aan wapens en munitie in het huis van de 49-jarige kustwachter Christopher Paul Hasson in Silver Spring in de Amerikaanse staat Maryland. © REUTERS

“Ik droom ervan bijna iedereen op aarde te vermoorden”: Amerikaanse kustwachter plande grootschalige aanslag in de stijl van Breivik

Een Amerikaanse luitenant van de kustwacht van Maryland is vorige week opgepakt op verdenking van het plannen van terroristische aanslag nadat de FBI bij hem thuis een groot arsenaal wapens had aangetroffen. De man plande een aanslag op journalisten en Democraten in de stijl van de Noorse terrorist Breivik. 

8 reacties

  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    tussen die 15 prulgeweertjes zitten 3 galfautomaten en een snipergeweer. de kanonnen vd kustwacht zitten vast aan een schip. gezien hij rijkelijk laat aan zijn carriere begon, blijkt hier duidelijk uit dat sceening na aanwerving, zelfs van mensen die jarenlang op dergelijke plaatsen werken , zich opdringt. gelukkig zat hij idiote zoekacties uit te voeren en werd waarschijnlijk zo betrapt.
  • daniel daue

    5 jaar geleden
    Serieuze verzameling wapens
  • Bart Baeyens

    5 jaar geleden
    Wat mij verontrust is dat die man werkte op een plek waar hij nog veel erger spul ter beschikking had liggen. Wat kan mij die 15 "prul" geweertjes schelen. De kustwacht beschikt letterlijk over geschut waarmee je vliegtuigen uit de lucht schiet en tankers mee doe zinken. Hoe is die ooit door de screening geraakt?
  • Ronny Van Wijngaerden

    5 jaar geleden
    daarom heeft hij die muur nodig, kunnen die gekken allemaal binnenhouden.
  • Joan Lute

    5 jaar geleden
    Toch mooi he het beruchte amendement dat ze ondanks de massale moordpartijen niet willen opgeven. Hoeveel doden gaan er nog moeten vallen voordat de politici hun verantwoordelijkheid nemen.