Luchthaven van Zaventem.
Volledig scherm
Luchthaven van Zaventem. © BELGA

Nog geen twee op de vijf vliegtuigpassagiers gescreend: amper meer dan voor invoering maatregel

Sinds januari vorig jaar heeft ons land een 'Passagiersinformatie-eenheid' die alle vliegtuigpassagiers moet screenen, maar amper twee op de vijf worden al gescreend. Het gaat om 38 procent van de passagiers. Dat zijn er amper meer dan wanneer de screenings van start gingen, meldt De Tijd donderdag.

3 reacties

  • Piet Van Buggenhout

    5 jaar geleden
    Enerzijds hebben ze het over verbinden van systemen en anderzijds over data doorspelen. Verbinden en real time screenen is de ideale wereld, maar dat kost tijd, moeite, geld... Gegevens uit het ene systeem exporteren en in een ander systeem importeren is een fluitje van een cent voor informatici die naam waardig.
  • Dieder De Brende

    5 jaar geleden
    Zo ziet je maar hé, de NVA komt roepen met ideeën en dromen over veiligheid. Jambon onze grote beschermer heeft ook hier zwaar gefaald. Waar het wel lukt in andere moderne en ontwikkelingslanden, lukt het in België niet. Misschien moet NVA nog eens naar NY gaan... komen ze met materiaal terug.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    dat ze eerst almaar eens beginnen met te screenen al wat illegaal het land binnen is en komt inplaats van mensen die enn ticket kunnen betalen en reisvisum hebben