Minister van Energie Marghem
Volledig scherm
Minister van Energie Marghem © Photo News

Marghem speelt geen open kaart over subsidies gascentrales

Het steunmechanisme voor de bouw van gascentrales zal 600 tot 940 miljoen euro per jaar kosten. Dat meldde de energiewaakhond CREG in een presentatie voor de netbeheerder Elia, waarvan ook een adviseur van het kabinet-Marghem op de hoogte was. En dat terwijl minister van Energie Marghem vorige week in de Kamer ontkende dat ze weet had van die bedragen, bericht De Tijd donderdag.

35 reacties

  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    De voorstanders van kernenergie gaan het kostenplaatje toch niet als argument gebruiken, zeker. In om het even welk scenario ligt de kostprijs van nieuwe kerncentrales 11 tot 12 keer hoger dan die van nieuwe gascentrales.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    ivo clemens, ik denk dat NVA de enige partij is die nieuwe kerncentrales wil.
  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    De meeste van onze politici zijn incompetent. In de toekomst gaat alles elektrisch worden; auto's, koken, verwarmen en koelen. Maar waar moet die mega-stroom dan allemaal van komen ? We zijn de putten van de zonnepanelencertificaten nog aan het afbetalen en we gaan opnieuw jaarlijks miljarden subsidies weggeven aan iets wat onrendabel en zwaar milieuvervuilend is. De dure stroom zal zo onbetaalbaar worden.
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Het eco realisme volgens BDW. Thorium. Hoe "realistisch" ben je als na meer dan 40 jaar onderzoek er nergens ter wereld een werkende thorium centrale staat? Wat is het volgende? Dat Bartje ons zegt dat de verbranding van 1 kilo uitwerpselen van een eenhoorn voldoende elektriciteit opwekt voor geheel België? Wie zei in 2012 dat hij een combinatie van kernenergie en gascentrales zag zitten? Diezelfde BDW!
  • Jeroen Deschrijver

    5 jaar geleden
    Allen tegen kernenergie! Als ik naar de aflevering van Tom Waes in Tjernobyl keek, was ik aangenaam verrast om een oude vrouwtje te zien, in 'stralende' gezondheid die al 30 jaar in een voor 20.000 jaar onbewoonbaar gebied woonde en zelf haar groenten kweekte. Ze zag er kerngezond uit. Is het allemaal wel zo ongezond en onveilig als ze ons laten denken?