Moeder wil 7-jarig dochtertje beschermen, maar krijgt zelf prik van gebruikte spuit

© Shutterstock

Aurélie zag afgelopen week hoe haar dochtertje van 7 een gebruikte spuit opraapte in de inkomhal van hun appartement in Charleroi. Er bleek nog vloeistof in de spuit te zitten...

evg

“Het was 7 uur ’s ochtends en ik ging mijn dochter net naar het station brengen, want ze had die dag een schooluitstap. Het was donker in de hal van ons appartementsgebouw en ze zag iets liggen op de grond. Toen ik doorhad dat het om een gebruikte spuit ging, griste ik het ding meteen uit haar handen. Het is toen dat de punt van de spuit in mijn hand terechtkwam.”

De moeder wou niet laten merken aan haar dochtertje hoe bang ze was. “Nadat ik haar had afgezet aan het station, belde ik meteen naar de spoeddienst. Daar reageerden ze ook erg ongerust. Ik heb zo vlug mogelijk bloed laten nemen en ben een aantal eerste tests ondergaan. Er zat namelijk nog vloeistof in de spuit. Gelukkig testte ik negatief op HIV, maar nu wacht ik nog op de resultaten van hepatitis.”

De vrouw wil absoluut voorkomen dat zoiets zich nog voordoet. “Ik heb het gemeld aan de syndicus van ons appartementsgebouw. Zij reageerden dat ze hiervoor niet verantwoordelijk zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Het gebouw is erg verloederd en dat is wél hun verantwoordelijkheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen