Adolf Hitler.
Volledig scherm
Adolf Hitler. © Photo News

Geen voormalige SS'ers bij Belgische nazi’s die nog altijd Duits oorlogspensioen krijgen

BinnenlandHet Duitse ministerie van Arbeid heeft woensdag gepreciseerd dat in België achttien mensen een Duits oorlogspensioen ontvangen en dat onder hen geen voormalige SS'ers zijn, zo heeft het Duitse weekblad Stern op zijn website gemeld.

15 reacties

  • Dirk Van der Weeën

    5 jaar geleden
    Dat ze hier eerst eens beginnen met al degenen die hier bij ons al jaren lang profiteren zonder er ooit iets voor in de plaats te moeten doen,en hun geld naar het homeland sturen en het tijdens hun vakantie in hun land het daar gaan afhalen om zo te ontsnappen aan de fiscus.Maar nee daar mag niet aan geraakt worden,en btw Pat Debal.... domme reactie.
  • Rudi Bollaerts

    5 jaar geleden
    Waarom wrong er tegen hebben ,de betalingen worden door Duitsland gedaan, hier heeft de pensioenkas van België niks mee te maken en als dat vroeger zo afgesproken is wat is toch het probleem .
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Hoe dan ook, recht op pensioen mag men niet onderbreken, pensioen van welke aard ook! Maar ja, de oorlogsgevangenen ... wat met hen? Het is enkel maar te hopen, dat die enkelen, die dergelijk pensioen nog steeds trekken, ondertussen van dat regime afstand hebben genomen.
  • daniel daue

    5 jaar geleden
    En wat is er mis mee ?
  • paul piens

    5 jaar geleden
    aan de fiscus ontsnappen, ik kende een dame die in de oorlog in Duitsland had gewerkt . Zij kreeg inderdaad een Duits pensioen en ook een Belgisch voor haar jaren werk hier. Telkens als haar Duits pensioen met een paar franks steeg ging van haar Belgisch evenveel af, maximaal pensioen weet je wel. Hoe de fiscus wist van niks ?.