EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Paus tempert verwachtingen top over kindermisbruik in kerk: “Misbruik zal altijd blijven bestaan”

Behalve bisschoppen zijn ook slachtoffers naar Rome afgereisd voor de top over kindermisbruik in de katholieke kerk die vandaag begint. De verwachtingen zijn hooggespannen. “Ze kunnen een kind ergens op de wereld redden.”

6 reacties

  • willy van der Wijk

    5 jaar geleden
    hem vertegenwoordigt de allerhoogste toch dus zal er een tijd komen dat hem orde op zaken stelt zoals de profeten voorspellen .
  • Guido dyck

    5 jaar geleden
    religies hanteren het "imaginair concept'=je moet geloven!!!.Het dient om het onrechtvaardige te rechtvaardigen(zelfverrijking,onderdrukking,foltering,oorlogen,ex-communicatie,kindermisbruik,slavernij,etcetcetc...).
  • Jan Deblaere

    5 jaar geleden
    Deze paus is vooral een goede acteur. Doen alsof hij de stal zal uitmesten maar uiteindelijk verandert er niets. Zij denken nog steeds dat zij verheven zijn boven "het volk" deze zwart- en witrokken.
  • Guido van driel

    5 jaar geleden
    Godsdienst, in al zijn vormen is het meest verderfelijke wat er is in deze wereld. Bovendien oorzaak van 99% van alle conflicten wereldwijd.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Zeer terecht, misbruik van kinderen zal altijd blijven bestaan, maar het goed dat de kerk nu duidelijk de strijd ertegen begonnen is. Misbruik van kinderen leeft immers het meest, overweldigend meest, in gezinnen!