Man die stiefdochter jarenlang verkrachtte en filmde krijgt 5 jaar cel

Een 47-jarige man uit Maasmechelen is veroordeeld omdat hij drie jaar lang zijn minderjarige stiefdochter meermaals per week verkrachtte en dat ook filmde. Hij kreeg van de Tongerse strafrechter hiervoor een gevangenisstraf van vijf jaar met gedeeltelijk uitstel. Hij is ook de komende vijf jaar zijn rechten kwijt.

adm

Het wekelijkse misbruik en de verkrachting van zijn stiefdochter begon op haar dertiende en kwam pas vorig jaar, drie jaar later, aan het licht. De man woonde op het moment van de feiten samen met de moeder en haar gezin.

Tijdens zijn verhoor zei de stiefvader dat hij geweld gebruikte tijdens de eerste aanrandingen. Daarna bedreigde hij haar ook zodat ze niets zou zeggen tegen haar moeder. In het vonnis staat te lezen dat hij zijn gezagspositie en vertrouwensband misbruikte zodat zijn stiefdochter de politie niet zou verwittigen.

Drie jaar lang, vier keer per week

Tegen de onderzoekers verklaarde het meisje dat ze gedurende drie jaar verkracht werd aan een frequentie van vier keer per week. Verschillende van die aanrandingen filmde de stiefvader ook. Zo werden er zeven video’s teruggevonden op zijn gsm-toestellen waarop expliciete beelden te zien zijn. De man stond daarom ook terecht voor het bezit van kinderpornografisch materiaal.

Ook zou hij berichten gestuurd hebben naar de moeder van het meisje waarin hij bekende dat hij een grote fout in zijn leven had begaan.

Diepe trauma’s

Het meisje heeft door de jarenlange aanranding een emotioneel en psychologisch trauma en volgt hiervoor een behandeling. De stiefvader moet haar hiervoor een schadevergoeding van 8.500 euro betalen en ook opdraaien voor de toekomstige kosten voor de behandelingen die het meisje nodig heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen