Instagram @zoesugg
Volledig scherm
© Instagram @zoesugg

“Ik twijfel constant aan alles wat ik bereikt heb”: YouTube-ster Zoella lijdt net zoals 7 op de 10 vrouwen aan het oplichterssyndroom

Vlogger Zoe Sugg, beter bekend als YouTube-ster Zoella, deelde zonet met haar 10 miljoen Instagramvolgers dat ze worstelt met het oplichterssyndroom. “Ik twijfel voortdurend aan alles wat ik bereikt heb, alles waar ik zakelijk mee bezig ben en alles in mijn persoonlijke leven.” En zij is blijkbaar niet de enige. Zowat 7 op de 10 vrouwen lijdt eraan. Maar wat houdt het oplichterssyndroom nu precies in?

5 reacties

  • princen yvon

    5 jaar geleden
    De wijze waarop ouders en de omgeving hun kinderen opvoeden is hier cruciaal. Je kan je kinderen opvoeden tot afgeremde twijfelaars. Maar ook tot arrogante allesweters. Best ergens tussenin uiteraard. Vermoedelijk liggen de percentages in Nederland anders dan in Vlaanderen.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Bescheidenheid kan inderdaad een obstakel zijn maar zichzelf mateloos overschatten (en er zijn heel veel mensen die dit doen) is meestal nog erger.
  • Marc Haaren

    5 jaar geleden
    T zou inderdaad wel eens snel bergafwaarts kunnen gaan ook... Want eigenlijk verdiend ze geld met een ander zijn willekeurig doen en laten, om haar wat te volgen. Maar niet erg, er lopen er zo veel overbetaalde rond op onze wereld, die er mee weg komen, niet omdat ze zo goed zijn, maar omdat ze de looks hebben, of goed kunnen praten, enz.
  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    Twijfel is nergens voor nodig, maar hoort erbij. Dit komt omdat we in wezen allemaal kleine bange mensjes zijn, zelfs zij die het hardst schreeuwen en keet schoppen, zelfs zij die vol zelfvertrouwen zijn en zelfs zij die alles uit naam van een opperwezen doen. Gun je dus rustig je succes, want zo veel mensen doen dit heus niet in jouw plaats...
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Het zijn de resultaten die tellen, niet de manier waarop ze bereikt worden. Als je mooie resultaten boekt ben je bekwaam, niet meer of minder dan dat.