Johan Cosar in 2015 in Syrië (midden).
Volledig scherm
Johan Cosar in 2015 in Syrië (midden). © Johan Cosar Supporters Facebook

Zwitser vocht tégen Islamitische Staat. En staat daar nu voor terecht

Johan Cosar (37) vocht in Syrië tegen terreurgroep Islamitische Staat. Nu verschijnt de voormalige legerofficier thuis in Zwitserland voor een militair tribunaal. Want “voor de goede zaak” of niet, zijn vechtacties passen niet in het neutraliteitsstandpunt van het Zwitserse leger.

16 reacties

  • Albert dombree

    5 jaar geleden
    geef hem een decoratie en een groot feest , moedig man
  • Lieve Bols

    5 jaar geleden
    Vreemde reactie in Zwitserland.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Dit is toch de wereld op zij kop,geef deze man een goede premie en zijn pensioen
  • gustaaf van bever

    5 jaar geleden
    Als Zwitsers officier kende hij goed het reglement ..Zwitserland houd zich altijd afzijdig, en hoeveel aanslagen zijn daar al gebeurd?
  • Jurgen Vermaut

    5 jaar geleden
    Begrip voor beide kanten van het verhaal.
  1. Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehouden in Berlijn: “Groothandelaar van coke”
    PREMIUM
    UPDATE
    6

    Jarenlang was hij politie altijd nét een stap voor, nu is ‘Most Wanted’ drugsbaron Tom Michielsen (48) aangehou­den in Berlijn: “Groothan­de­laar van coke”

    “Hij dwong de opsporingsdiensten tot het uiterste.” Maar nu lijkt het geluk van de 48-jarige drugsbaron Tom Michielsen uit Hoevenen (Stabroek) op. De man werd donderdag in Berlijn aangehouden. Hij moet in ons land nog een celstraf van acht jaar uitzitten. In Nederland wacht hem nog een celstraf van 11 jaar voor handel in cocaïne, heroïne en witwassen. En dan heeft hij al zeven jaar cel achter de rug in Dubai voor de ‘invoer van potten en pannen.’ Of zo beweert hij tenminste.
    Antwerpen, Stabroek
  2. Pas bevallen IS-bruid smeekt om te mogen terugkeren, moeder van terreurslachtoffer snapt er niets van: “Dat idee alleen al maakt me ziek”
    Islamitische Staat

    Pas bevallen IS-bruid smeekt om te mogen terugkeren, moeder van ter­reurslacht­of­fer snapt er niets van: “Dat idee alleen al maakt me ziek”

    Net als in België woedt in het Verenigd Koninkrijk de discussie wat ze moeten doen met gevangen genomen IS-strijders. De pas bevallen Shamima Begum gooit zelfs nog wat extra olie op het vuur. Zij liet optekenen dat ze “best een mooie tijd” had in het kalifaat en dat de terreuraanslag in Manchester “gerechtvaardigde wraak” was. Toch wil het negentienjarige meisje nu terugkeren. De moeder van een van de slachtoffers weet niet wat ze hoort. “Dat idee alleen al maakt me ziek. Ze vormt een enorm veiligheidsrisico”, stelt Charlotte Campbell.