© Instagram

Geen fan van verkleden? Vijf makkelijke ideetjes om Halloween te overleven

Op maandag 31 oktober is het Halloween en dat wordt in je vriendenkring misschien wel gevierd. Ben je niet zo tuk op verkleedpartijtjes, maar wil je wel wat moeite doen? Met deze looks kom je origineel uit de hoek met spullen die je al in je kast hebt.

vwh

Grumpy Cat

Met een beetje witte schmink, bruine oogschaduw en een bitchy resting face, ben je een perfecte kopie van de beroemdste kat op het internet. Combineer de make-uplook bij voorkeur met neutrale kledingstukken in bruin of beige en werk eventueel af met kattenoortjes en een zelfgemaakte staart.

Kwal

Heb je nog ergens een paraplu liggen? Schuif hem open en plak er tientallen lintjes aan, die moeten de tentakels van de kwal voorstellen. Met een witte paraplu krijgt je ‘outfit’ een spookachtig effect, een zwart, paars of oranje exemplaar past ook binnen het Halloween-thema.

 

Een foto die is geplaatst door Mavis (@angiwen) op

Wednesday Addams

Maken een zwart jurkje en een witte blouse deel uit van je garderobe, dan heb je eigenlijk al bijna alles voor een angstaanjagende outfit: die van Wednesday Adams uit ‘The Addams Family’. Zwarte schoenen en panty’s maken de look helemaal af. Donker haar? Maak dan een middenscheiding en twee vlechtjes. Een beetje bleke fond de teint of babypoeder op je gezicht en klaar. Onthoud: niet lachen!

Snapchat-filter

Van een bloemenkrans tot griezelige koningin van de onderwereld: Snapchat heeft heel wat filters waarop je je look kan baseren. Al wil je er misschien wel wat accessoires met een Halloween-tintje aan toevoegen. Denk aan spinnen of vleermuisjes in plastic tussen een fleurige krans of donkere kroon.

Waarzegster

Griezelig zijn ze niet echt, mysterieus des te meer. Voor dit kostuum heb je niet meer nodig dan een sjaal en een jurk met glitter. Draai je sjaal rond je hoofd, trek de jurk aan en ga voor veel gouden accessoires zodat je er een beetje kitsch uitziet. Nu ben je klaar om de toekomst van je vrienden te voorspellen - en die maak je op Halloween zo onheilspellend als je zelf wil.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer