© Catwalkpictures

TREND. Een subtiele blos op de wangen

Hoewel zware make-up hip is deze herfst, hoef je niet per se mee te gaan met de seizoenen. Volgens veel ontwerpers is een lentefris gezicht dit najaar ook een grote trend.

vwh

Het opzet van deze make-uplook is dat het eindresultaat er moet uitzien alsof je helemaal geen schmink op hebt, maar je een gezonde blos kreeg tijdens een flinke wandeling in het bos. Modehuis Balmain demonstreerde op de catwalk hoe het moet. Onder meer het Amerikaanse model Karlie Kloss oogde tijdens het defilé heel wakker en had dankzij een subtiele highlighter en blush wat kleur in haar gezicht.

Ook bij de Belgische Yumi Lambert voor Marchesa zagen we de lichte look op zijn best, net als bij het Italiaanse Dolce & Gabbana. Deze meisjes hadden highlighter op de juiste plaatsen, maar ook niet te veel om te voorkomen dat het er onnatuurlijk uitzag.

© vwh

Tips van de Amerikaanse Hannah Hatcher, visagiste voor make-upmerk jane iredale.

1. Het bovenste punt van je jukbeenderen is de ideale plek om kleur aan je gezicht te geven. Glimlach zo breed mogelijk en breng blush of highlighter aan vanaf het midden van je onderste ooglid. Werk richting je slaap.

2. Een tip om te controleren of je niet overdrijft: als het poeder in de vorm van de letter C rond je oog zit, dan heb je het goed gedaan.

3. Wrijf het product open met een borstel of met je vingers tot je de gewenste shine bekomt.

4. Je gezicht krijgt een nog frissere uitstaling als je highlighter aanbrengt op de plaatsen waar het zonlicht op je gezicht valt. Je cupidoboog is zo’n plek, net als de bovenkant van je neus en het bovenste deel van je voorhoofd.

Do & dont’s

Grootste fout die je kan maken is voor een fond de teint kiezen die niet bij de tint van je huid past. Stem het kleur van de foundation er perfect op af, want dit product dient niet om je gezicht kleur te geven. Gebruik daar highlighter, bronzer of blush voor.

Meer info over de producten die Hannah Hatcher gebruikt vind je op www.janeiredale.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer