© AP

thumbnail: null

OVERZICHT. Eden Hazard, Radja Nainggolan en Dries Mertens moeten Belgische eer hoog houden in Europa League

Het werd een dramatische avond voor de twee overgebleven Belgische clubs in de Europa League: Club Brugge en KRC Genk werden na een ware afstraffing uitgeschakeld in de 1/16e finales… Met (invaller) Eden Hazard, Dries Mertens, Radja Nainggolan en (invallersdoelman) Mile Svilar blijven er nog vier Belgen in buitenlandse loondienst over in de 1/8e finales. Een overzicht:

vml

Bij Chelsea moest Eden Hazard net als Gonzalo Higuain weer op de bank beginnen tegen Malmö, dat op Stamford Bridge moest proberen een 1-2-nederlaag goed te maken. Het is echter crisis in Londen en dus mochten de Zweden toch nog hopen. En die hoop bleef ook na de eerste helft levend want toen stond het nog steeds 0-0 ondanks 71% balbezit en zes kansen voor The Blues... In de 55e minuut zorgde Olivier Giroud voor de verlossing door na een snelle counter een voorzet van Willian binnen te tikken: 1-0. Na een rode kaart voor Rasmus Bengtsson brak de veer bij de bezoekers en Ross Barkley maakte er al snel 2-0 van. Sarri kon gaan wisselen maar hield Hazard en Higuain 90 minuten op de bank. Uiteindelijk werd het nog 3-0 via Callum Hudson-Odoi.

© REUTERS

Radja Nainggolan stond wel in de basis bij Inter, waar het niet mocht mislopen tegen Rapid Wien na de 0-1-zege in Oostenrijk. Zeker toen Matias Vecino en Andrea Ranocchia al snel raak troffen voor de Italianen. Diep in de tweede helft brachten Ivan Perisic en opnieuw Politano de 4-0-eindstand op het bord.

Benfica had genoeg aan een 0-0-gelijkspel tegen Galatasaray om door te stoten. Doelman Mile Svilar bleef alweer een hele wedstrijd op de bank.

© REUTERS

Eerder op de avond moest Arsenal een 0-1-achterstand goedmaken tegen het Russische BATE Borisov maar werd voor eigen volk geholpen door een vroege owngoal van Zakhar Volko. Op het einde van de eerste helft maakte Shkodran Mustafi er 2-0 van en op het uur besliste Sokratis Papastathopoulos de partij: 3-0

Napoli had de heenwedstrijd in Zürich al met 1-3 gewonnen en kende ook deze keer geen problemen met de Zwitsers. Met Dries Mertens in de basis kwamen de Italianen vlak voor rust op voorsprong via Simone Verdi op aangeven van Adam Ounas. Ounas scoorde in de tweede helft de 2-0, op aangeven van Mertens.

Dedryck Boyata stond bij Celtic voor een loodzware opgave: in Valencia moest een 0-2-achterstand worden opgehaald. Die opdracht werd nog hopelozer toen Jeremy Toljan nog in de eerste helft met een tweede gele kaart werd uitgesloten. Met tien tegen elf hielden de Schotten echter verrassend lang stand maar in de 70e minuut opende Kevin Gameiro dan toch de score voor de thuisploeg: 1-0. Exit Boyata dus.