Jan Aelberts
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Aelberts

Auteur Marnix Peeters zag zijn moeder wegkwijnen door alzheimer: “Ik heb direct mijn eigen euthanasiepapieren getekend”

Showbizz“Eerst mijn grootvader, dan mijn moeder... Ik besef dat het over twintig jaar mijn beurt is.” In ‘Zo donker buiten’ laat de anders zo baldadige auteur Marnix Peeters (53) een gevoelige kant van zichzelf zien. Het boek gaat dan ook over zijn moeder en haar hopeloze, zeven jaar durende strijd tegen de ziekte van Alzheimer. 

4 reacties

  • Medard Albrechts

    5 jaar geleden
    jaja, slechte genen erven is een probleem, ik heb macula degeneratie aan beide ogen, is ook erfelijk, langs mijn groot vaders kant overgeërfd , kijk ik zou het nog niet zo zot vinden om voor dat men een kind verwekt de genen eens te onderzoeken op velerlei latere mankementen, zo zou er een veel gezonder ras opstaan in de toekomst, niks op tegen
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Kan je maar beter doen ,ook mijn moeder had Alzheimer,mijn vader had Huntington die ze door gebrek aan papieren werd in leven gehouden en dit door sondevoeding direct in de maag omdat hij niet meer kon slikken daarbij was hij volledig vd wereld, nee zal me niet gebeuren,ook papieren op gemaakt.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Herken dit verhaal zo erg,heb hetzelfde meegemaakt met mijn vader,heb toen ook beslist om euthanasie te laten uitvoeren voor het zo ver komt,wil mijn kinderen het verdriet besparen dat deze vreselijke ziekte met zich meebrengt.
  • Veerle Leeuwerck

    5 jaar geleden
    Maar je moet dit wel om de vijf jaar vernieuwen he, niet vergeten!