Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benny Proot

Hoeveel duurder is nieuwbouw eigenlijk geworden?

Bouwen is de laatste jaren een pak duurder geworden. En de komende jaren zal er nog veel bijkomen, door strengere energie- en milieunormen. De mensen van de Bouwunie hebben een simulatie gemaakt.

28 reacties

  • Dirk Billiet

    5 jaar geleden
    je hebt bouwen en bouwen... sleutel op de deur alles tiptop onbetaalbaar. ik heb nog een alleenstaande woning laten bouwen in 1995 met 1 kleine zelfstandige metser en diender, zelf restlot dakpannen gevonden, idem stenen, veel meewerken wanneer ik kon. het sleepte meer dan 3 jaar aan maar ik had de woning voor omgerekend 75.000 euro....
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Hoeveel duurder zal nieuwbouw eigenlijk worden ? Wel.., zo veel als de bouwheer er wil voor betalen en de bank hem wil lenen !.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    op het einde van de rit is het goedkoper geworden ...dankzij de isolatiewaarden .
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Tijdens de wandeling kwam ik voorbij een huis dat van kennissen was. Vrouw bediende in een warenhuis en de man bediende in een winkel, doodnormale mensen. Maar ze hadden mooi huis met tuintje en de kinderen kwamen niets te kort. Nu is dat onbetaalbaar voor 2 normale werkende. Vroeger koch zelf een werkloze een kleine woning, rijhuis ofzo. Dus kom niet zeggen dat het loon de huismarkt gevolgt is. De huizenmarkt is net stabliteit, de toekomst is somber.
  • Sabinne Langentee

    5 jaar geleden
    Marc Vinck, wat een onzin. De bouwkosten per vierkante meter bevonden zich midden 2010 tussen de 1.150 en 1.250 euro, voor 2017 was dat vanaf 1.300 à 1.400 euro/m² er is dus geen noemenswaardige stijging. Het is dus helemaal niet duurder. De bouwgrond is een ander verhaal. Maar niet iedereen wil perse in Knokke een villa bouwen.