© Nubikk

Zo maak je je witte sneakers klaar voor de lente

De lente komt stilaan in zicht, tijd om je witte sneakers een belangrijker plekje in je schoenenkast te geven. Met deze handige hacks zijn je witte sneakers klaar voor volgend seizoen!

cityfashion

Preparation is key

Ben je van plan om je sneakers na een lange tijd terug te beginnen dragen? Verwissel de veters (geloof ons, je sneakers zien er in geen tijd splinternieuw uit) en behandel ze met een kwaliteitsvolle water-en vuilafstotende spray. Oppervlakkige vlekken op je leren sneakers krijg je weg door een beetje old school Vaseline of witte azijn op de vlek te wrijven met een droge doek. Vlek op je canvas exemplaren? Ga dan hetzelfde te werk met een kleine hoeveelheid babyshampoo.

Lastige vlekken

Witte sneakers die er een beetje dof uitzien of last hebben van hardnekkige vlekken? Gebruik een natte (zachte) spons en een beetje ossengalzeep om over je schoenen te wrijven. Nachtje laten inwerken en klaar! Tip: maak wel je hele (leren) schoen nat, anders vergroot je het risico op kringen. Last but not least: hardnekkige vlekken kan je makkelijk verbergen door witte nagellak te gebruiken. Handig, toch? Om je schoenen helemaal lente-proof te maken kan je onaangename geurtjes te lijf gaan: een buideltje lavendel kan wonderen doen.

Snel last van pijnlijke voeten? Deze drie paar zijn stijlvol én comfortabel

© Kanna

Gevoelige hielen, pijn in je kuiten of rode tenen…Soms wil het glazen muiltje écht niet passen. Hoge stiletto’s of fijne puntschoenen niets voor jou? Deze drie paar zijn comfortabel én stijlvol!

Stevige blokhakken

Op zoek naar de stijlfactor van hoge hakken, maar het comfort van platte schoenen? Stevige blokhakken to the rescue! Doordat je hiel een stuk stabieler staat, krijg je minder snel last van pijnlijke plekjes. Vooral blokhakken met een ronde neus zitten bijna even comfortabel als een sneaker.

Platte enkellaarsjes

Ook platte enkellaarsjes kan je elegant dragen. Je kiest best voor een hoger model dat niet te strak zit rond je been of een kort paar dat nét op je enkels stopt. Platte schoenen ogen al snel te zwaar of te lomp. De oplossing zit hem in het creëren van contrast. Strakke broek met slouchy laarsjes, biker boots bij een zwierig rokje…

Loafers

Vorig jaar al hot op de catwalk, anno 2019 nog steeds een van de belangrijkste trends op schoenenvlak: de loafer. Kies voor een model met ronde of vierkante neus, zo verklein je kans op pijnlijke tenen. Onder een opgerolde jeans of jurk, met een klassieke instapper doe je nooit fout. Tip: kies voor een exemplaar met platformzool, zo lijken je enkels smaller.

Zo zie je er elegant uit in een trui

© Patrizia Pepe

Hoe gezellig een dikke trui ook voelt, soms doet een cosy sweater allesbehalve wonderen voor je figuur. Met deze tips zie je er wél elegant uit in een trui!

De perfecte trui voor jouw figuur

Een elegante look begint bij de juiste trui voor jouw figuur. Wie bovenaan het meeste volume heeft, of dit nu je boezem of je buikje is, staat het mooist met een iets langere trui tot net onder je heupen. Ligt je zwaartepunt op je heupen of bovenbenen? Dan kies je beter voor een iets kortere wintertrui.

Een oversized model geeft je enkele optische curves, perfect dus als je lang en smal bent. Truien in een vierkante vorm (die tot net op je heupen vallen) maken je dan weer optisch wat groter.

De juiste stof

Wintertruien kan je in alle mogelijke texturen shoppen. Over het algemeen geldt: hoe fijner de stof, hoe meer je lichaam geaccentueerd wordt. Je bovenlichaam verslanken? Dan kies je best voor een zware kabeltrui in dikke wol, dat verbergt je onzekerheden. Net je figuur wél in de kijker zetten? Een fijne sous-pull uit katoen of merino is jouw partner in (fashion) crime.

Zo combineer je

Niet alleen de trui zelf, ook de manier waarop je combineert is belangrijk. Volgens het team van lifestyle-website Popsugar is ‘balans’ het belangrijkste wanneer je je trui draagt. Een broek of rok met hoge taille combineer je daarom best met een korte trui. Een rechte broek of rokje met A-lijn komt het best tot zijn recht met een rechte coltrui of V-hals voor een verrassend silhouette. Ook bij een skinny jeans of sexy minirokje is een dosis evenwicht noodzakelijk. Een oversized trui of sportieve sweater past perfect bij deze items.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer