Deze broeken dragen we in de lente

De kalender mag dan nog een beetje achterlopen, toch is de lente al even in het land. Tijd dus om de winterkleren weer achteraan in de kast te hangen en je garderobe een update te geven. Wij zetten alvast enkele hippe broeken om een rijtje om de lente stijlvol in te gaan. En ja, daar hoort volgens het toonaangevende modeblad Vogue ook het fietsbroekje bij.

Lien Lammens

De Cargobroek

De broek, die vroeger vaak geassocieerd werd met de werkkledij van arbeiders omwille van de talloze zakken, is het beste bewijs dat hedendaagse mode ook praktisch moet zijn. Van felgroen tot het bekende mosgroen: de kleuren en mogelijkheden zijn eindeloos.

LEES OOK. Vijf hippe sneakertrends voor de lente

De oversized jeans

De inmiddels overleden modeontwerper Karl Lagerfeld zei ooit dat iedereen een goedzittende jeans in zijn kast moet hebben. Of hij daarmee een wijd, uitlopend model bedoelde die het draagcomfort vooropstelt, laten we in het midden maar deze lente zie je ze alvast in talloze stijlen en tinten blauw. Laat gerust de enkel zien of kies voor een exemplaar met ruches.

De fietsbroek

We zuchten diep maar volgens modebijbel Vogue is het koersbroekje nog niet op de terugweg, integendeel. Het fietsbroekje, dat populair werd dankzij de rondingen van realityster Kim Kardashian is in elke webshop te vinden en niet alleen in de afdeling sportkledij.

De Boy shorts

Nog meer blote benen met de short. Al laten we de verleidelijke hotpants en strakke shortjes achterwege. We kiezen deze lente voor een wijd, ietwat mannelijk model in stoere kleuren zoals mosgroen, donkerblauw of klassieke ruitjes.

De wijde jumpsuit of boilersuit

De jumpsuit is al enkele jaren hip en ook deze lente kan je gemakkelijk een modieus pakje vinden. Kies net zoals bij de cargobroeken en jeans voor een wijder model, dat soepel over de heupen en benen valt. Wil je jouw taille accentueren? Maak dan gebruik van een elegant riempje of knooplint.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer