Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © iStock

Koeien doden vrouw in Tirol: boer moet 500.000 euro schadevergoeding betalen

Een boer uit de Oostenrijkse deelstaat Tirol moet van de rechtbank in totaal 490.000 euro schadevergoeding betalen, omdat zijn koeien in 2014 een 45-jarige toeriste hebben gedood. Dat meldt de publieke omroep ORF.

4 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Een neveneffect misschien van het rondlopen van wolven en beren in Tirol ? Koeien zijn alerter en nerveuzer, neem ik aan. Misschien zoals gnoes en buffels in Afrika. Zeer gevaarlijke onvoorspelbare prachtige dieren. Ik vind de schadevergoeding trouwens buiten proporties. Een boer die verpletterd wordt (elk jaar doden); krijgt zijn familie ook zoveel ?
  • Luc Rubens

    5 jaar geleden
    500.000 euro voor wat dwaze mensen die eens geappig wouden doen, en werden aangevallen door koeien! Nu zal de boer er maar voor moeten opdraaien? Waar zijn wij hier in deze maatschapij naar toe aan het gaan! Schande!
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Dat weet toch elke toerist dat de koeien in de bergen vrij rondlopen. En deze man wordt veroordeeld tot een waanzinnige som terwijl moordenaars quasi geen schadevergoeding hoeven te betalen.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Koeien kan je toch ook niet zoals leeuwen beschouwen als gevaarlijke dieren, het ging om een triestig accident. Je kan moeilijk een koe opleiden om geen schrik te hebben van een hond En niemand kan verwachten dat een koe plotseling zo gevaarlijk kan worden, hoe vaak is dat al gebeurd in het verleden?