Met deze tip maak je de lekkerste chocolade-banaancake ooit (licht én smeuïg!)
Aangeboden door LidlChocolade-banaancake is sowieso al een hemelse zoetigheid. Maar bak hem eens met olie in plaats van boter. Zo krijg je een lichtere cake die niet als een baksteen op je maag valt én een smeuïge, fluwelen textuur heeft. Smullen!
Wat heb je nodig? (voor 6 personen)
200 g bio chocoladetabletten
3 bio bananen
50 g bio walnoten, fijngehakt
130 g bloem
30 g cacaopoeder
200 ml kokend water
125 g suiker
50 ml zonnebloemolie
1 ei
1 tl bakpoeder
boter
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de bananen en prak 2 bananen tot puree. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met het cacaopoeder in een kom. Giet er het kokend water over en laat de chocolade smelten. Meng door elkaar.
2. Voeg het ei en de olie toe en meng goed. Voeg de suiker, de bloem, het bakpoeder, de noten en de geprakte banaan toe en meng tot een egale massa.
3. Smeer een bakvorm in met wat boter, bestuif met bloem en giet er het beslag in. Snijd de resterende banaan in stukken en halveer.
4. Beleg de cake met gehalveerde stukjes banaan. Zet 1 uur in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
Chocolade over? Maak er dan nog dit heerlijke taartje mee!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Hartverwarmend ontbijtje: wentelteefjes met warm fruit en mascarpone
-
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
Betekent ‘klassiek’ ook meteen saai? Allesbehalve! Deze rosbiefrol is gevuld met verse spinazie, basilicum, zongedroogde tomaten en pistachenoten, waardoor het vlees een heerlijk smakenpalet krijgt. De krieltjes schuif je gewoon in de oven, die de rest van het werk doet. Genieten op z’n Belgisch, met een Italiaans accent. -
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg. -
-
Lidl
Fan van ovenschotels? Deze versie met kip is zomerproof
-
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
Kan je terras nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er heerlijk kan vertoeven? Dan is het reinigen een mooie eerste stap. Met deze onderhoudstips van bouwsite Livios ben jij helemaal klaar voor de lentezon. -
Lidl
Grillen maar! Deze lamskoteletjes tillen je bbq naar een hoger niveau
Een Vlaming en zijn bbq, da’s een geval apart. Zin om je wekelijkse baksessie een upgrade te geven? Deze lamskoteletjes hebben weinig nodig, de smaak zelf schurkt al tegen perfectie aan. Als bijgerecht: verse krieltjes met zomers zoete kerstomaatjes. -
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
-
Spaargids.be
Wat mag jij wel/niet doen met het geld op de rekening van je kind?
-
Lidl
Back-to-schoolblues? Verwen je kroost met een lekkere aardappelpizza
Hebben je kids alweer nood aan vakantie? Dan is deze pizza met een twist een goed idee. De bodem maak je met aardappels, voor het beleg gebruiken we champignons, rode paprika, ansjovis en geraspte mozzarella. -
Lidl
Gezond genieten: goudbrasem met zuiderse tomatensalsa
De goudbrasem of dorade royale is de bekendste telg van de familie van zeebrasems. Bak dit verse visje op het vel voor een lekkere korst en steel de show met pistache en koriander als verrassende toppings. -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer