© AP

Meezingen met ‘The Voice’ of opwarmen voor de Oscars?

Vanavond warmen we op voor de Oscaruitreiking van zondagavond met drie films die de laatste jaren de ceremonie kleurden: ‘The Hurt Locker’, ‘Foxcatcher’ en ‘Moonlight’. Voor wie geen zin heeft in film, is er altijd nog muziek in ‘The Voice van Vlaanderen’.

‘The Voice van Vlaanderen’

© The Voice van Vlaanderen

VTM, 20.40 uur - De zesde zoektocht naar The Voice van Vlaanderen wordt vanavond verdergezet. In deze derde Blind Audition wagen drie Limburgers hun kans. Leona Vlachakis (37) uit Gellik draagt haar deelname op aan haar moeder, die in 2017 overleed. “Ik deed vroeger vaak mee aan talentenjachten en mijn mama was er altijd bij, ze was mijn grootste fan. Ze is altijd blijven zeggen dat ik niet mag opgeven en moet blijven proberen”, vertelt Leona. Vanavond probeert ze het met ‘Something’s Got A Hold’ van Christina Aguilera. Chef-kok Giovanni Lavella (42) uit Houthalen droomt ervan de kost te kunnen verdienen met zingen. Hij hoopt de coaches, en dan vooral Natalia, te overtuigen met ‘A Chi Mi Dice’. Ook model Glen Vanlangenaker (22) uit Beverst ziet een carrière als zanger wel zitten. “Het liefst zing ik nummers van vrouwelijke artiesten, zoals Adele of Beyoncé, maar dan twee of drie tonen lager”, aldus Glen. Vanavond houdt hij het toch op een nummer van een mannelijke artiest: ‘Safe Inside’ van James Arthur.

‘The Hurt Locker’

© The Hurt Locker

ZES, 20.35 uur - In 2010 snoepte Kathryn Bigelow enkele Oscars af van haar ex-man James Cameron (‘Avatar’) met de oorlogsthriller ‘The Hurt Locker’. Ze werd zo ook de allereerste vrouw die de Academy Award voor beste regie won. ‘The Hurt Locker’, in totaal goed voor zes Oscars, vertelt het verhaal van een groep elitesoldaten die in Irak bommen moet ontmantelen in het heetst van de strijd. Jeremy Renner heeft als William James de leiding over een getraind ontmijningsteam, maar zijn werkmethode valt niet echt in de smaak bij zijn ondergeschikten.

‘Foxcatcher’

© Isopix

NPO3, 22.30 uur - Helaas geen enkele Oscar voor ‘Foxcatcher’ op de uitreiking van 2015, maar met zes nominaties voor de belangrijkste filmprijzen ter wereld, kan je niet anders dan van een straffe film spreken. Steve Carell is onherkenbaar als de excentrieke miljonair John du Pont die zijn zinnen heeft gezet op het trainen van twee Olympische worstelkampioenen, de broers Mark (Channing Tatum) en Dave Schultz (Mark Ruffalo). Mark gaat op het landgoed van du Pont wonen en krijgt een intense band met hem. Hoe langer hij er woont, hoe meer hij verstrikt raakt in een web van paranoia en verraad. Dit waargebeurde verhaal is gebaseerd op de autobiografie van Mark Schultz.

‘Moonlight’

© ISOPIX

Canvas, 21.20 uur - Een van de meest memorabele momenten uit de Oscaruitreikingen van de laatste jaren is ongetwijfeld de aankondiging van de winnaar van Beste Film in 2017. Faye Dunaway and Warren Beatty riepen ‘La La Land’ uit als winnaar, terwijl het beeldje eigenlijk bedoeld was voor ‘Moonlight’. Het drama van Barry Jenkins won die avond nog twee prijzen: die van Best Adapted Screenplay en Mahershala Ali (ook dit jaar genomineerd voor een beeldje) werd verkozen tot beste mannelijke bijrol. Ali zijn personage Juan is slechts twintig minuten te zien in de film, want het verhaal draait eigenlijk rond Chiron. De homoseksuele Chiron worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. We volgen hem tijdens drie stadia van zijn leven: zijn kinderjaren, de jaren waarin hij gepest werd als tiener en uiteindelijk als volwassen man.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer