AFP
Volledig scherm
© AFP

“Gesjoemel Volkswagen is een materiële fout”

Het Duitse Bundesgerichtshof heeft de sjoemelsoftware in auto's van autoconcern Volkswagen bestempeld als een materiële fout. De hoogste Duitse rechter meldde dat op zijn website in een bericht over een geannuleerde hoorzitting. De eiser in die zaak schikte met VW, waardoor de zitting niet doorging.

3 reacties

  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    Normaal zouden rechters waar ook ter wereld onbeinvloedbaar moeten zijn.
  • Hendrik Patyn

    5 jaar geleden
    Mr Verstrepen, door de lagere prijs van de benzine , veel lagere onderhoudskosten van een benzine, een veel stillere motor (zekere als je het vergelijkt met een vw- diesel, enkel Honda heeft een 2.2 diesel gemaakt die bijna zo zacht draaide als een benzine), is de benzine veel interessanter en de hybride nog veel meer. Zet hem dan nog op lpg en je rijdt 3x goedkoper dan met een diesel en 2x goedkoper dan volledig elektrisch en die elektriciteit moet ook worden gemaakt.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Heel die dieselgrap heeft iedere VW dieselrijder geld gekost, de waarde van onze voertuigen zijn statig in waarde gedaald. Niet dat ik geen diesel meer zou kopen, die dingen zijn nog altijd stukken zuiniger dan een benzine wat er ook beweerd wordt en ze rijden veel aangenamer in het huidige verkeer ( hoog koppel bij lage toeren)