Burgemeester van Tienen niet opgezet met reddingsactie buurgemeente Glabbeek:“Wij scoren niet op kap van mensen met miserie”

Daniëlle Vasselaerts (58) is dinsdag verhuisd van Tienen naar Glabbeek. De vrouw leeft al 2,5 maand in een garage en krijgt er nu, nadat haar verhaal in de pers kwam, onderdak in een noodwoning. “Glabbeek wil hier scoren op de kap van iemands miserie”, zegt Katrien Partyka van Tienen (CD&V).

Raf Vanmechelen

De Tiense Daniëlle vertelde dinsdag nog in Het Nieuwsblad dat ze geen betaalbare woning kon vinden in Tienen. Ze huurde een garage aan de Goossensvest in Tienen en slaapt daar naar eigen zeggen al 2,5 maanden op een matras op de vloer. Elektriciteit en verwarming zijn er niet en met een vervangingsinkomen van 850 euro zag de vrouw de toekomst maar somber in.

Tiens OCMW-voorzitter Delvaux (Open VLD) zei dat zijn diensten niet op de hoogte waren van de toestand van Daniëlle en hij stuurde dinsdagochtend een maatschappelijke assistente langs. Daniëlle gaf ondertussen zelf aan dat ze tijdelijk bij een vriendin kon slapen. “Het dossier om naar alternatieven te zoeken werd ondertussen opgestart”, aldus Delvaux.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer