Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten. © BELGA

Open Vld wil lager btw-tarief voor duurzame producten

Open Vld pleit ervoor om duurzame producten goedkoper te maken. "Zo worden producenten gestimuleerd om in te zetten op duurzame producten en worden die ook goedkoper voor de consument", zegt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten zaterdag in Het Belang van Limburg. "Btw is daar een goed instrument voor."

16 reacties

  • An Peeters

    5 jaar geleden
    de zoveelste maatregel waar de rijken van profiteren, maak eerst de basisproducten voor de gewone burger betaalbaarder ! Heel wat mensen kunnen die energiemaatregels niet betalen, terugverdientijd of niet, je moet het eerst wel op tafel kunnen leggen
  • Jean-marc Geirnaert

    5 jaar geleden
    We zouden beter jaarlijks verkiezingen houden, de beloftes slaan ons weer om de oren.
  • peter destoop

    5 jaar geleden
    Begin met gas, electriciteit en water. Dan zullen gewone mensen misschien nog hun fakturen kunnen betalen.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Na ‘migratie’ wordt ‘klimaat’ het thrma voor volgende verkiezing. De dag na de verkiezing hoor je van politici nog enkel dat ze die beloftes terugdraaien onder het mom dat de burger dat moet betalen. Laat de rijke elite, de politici zelf en industrie eindelijk ook eens meebetalen!! Die zijn door de overheid al lang genoeg buiten schot gehouden.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Water is ook een duurzaam product. Met 6% BTW. Maar toch is mijn waterfactuur onder deze regering sterk gestegen, bij een gedaald verbruik. Wat ze terug geven aan minder BTW halen ze op een andere manier in een veelvoud terug.