Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Van frietgeur op Daknam tot tranen in Astridpark: De fauw speelt 200ste competitiematch voor Zulte Waregem

Zulte WaregemFeestje bij Essevee! Vanavond speelt Davy De fauw (37) zijn tweehonderdste competitiewedstrijd voor Zulte Waregem. De jubilaris haalt herinneringen op aan de vier meest memorabele duels.

0 reacties

  1. Jelle Vossen (Zulte Waregem) na draw in Deinze: “Niet aan kruisfinales, maar aan volgende match denken”
    PREMIUM
    voetbal challenger pro league

    Jelle Vossen (Zulte Waregem) na draw in Deinze: “Niet aan kruisfina­les, maar aan volgende match denken”

    Zulte Waregem moest vrijdagavond de rol lossen. Na een gelijkspel op het veld van streekrivaal Deinze gaapte een kloof van vier punten met de tweede promotieplaats. Als Essevee alsnog naar de Jupiler Pro League wil terugkeren, zal het via de kruisfinales en het barrageduel met nummer veertien van de topreeks moeten gebeuren. “Doodjammer dat we weer eens nalieten de wedstrijd dood te maken toen we daar de kans toe hadden”, zuchtte kapitein Jelle Vossen in de Dakota Arena.
  2. Lukas Willen (Zulte Waregem) sleutel tot defensieve stabiliteit: “Stilaan durf ik zelf ook steeds meer dirigeren”
    PREMIUM
    voetbal challenger pro league

    Lukas Willen (Zulte Waregem) sleutel tot defensieve stabili­teit: “Stilaan durf ik zelf ook steeds meer dirigeren”

    Met 1533 speelminuten is Lukas Willen de enige die bij Zulte-Waregem al in elke wedstrijd aan de aftrap stond, en die (behalve tegen Club NXT) ook nooit vervangen werd. Die cijfers zeggen veel over de ontwikkeling van de 20-jarige centrale verdediger, die anderhalf jaar na zijn debuut zo goed als ‘incontournable’ is geworden in de achterhoede van Essevee. “Ik had het begin dit seizoen een tijdje heel moeilijk om mijn draai te vinden, maar de laatste weken loopt het opnieuw vlotter.”