© Instagram Khoudia Diop

Dit donkere model wil de modewereld veroveren en wel hierom

Zwarte modellen hebben het helemaal niet makkelijk in de modewereld, maar daar trekt de 19-jarige Khoudia Diop zich niets van aan. De Senegalese schone met opvallend donkere huid is van plan om het helemaal te maken, maar dat is niet haar enige missie. Ze wil daarnaast andere vrouwen inspireren zodat ook zij hun anders zijn zouden omarmen.

flb

De Senegalese Khoudia Diop verliet op 15-jarige leeftijd haar vaderland en trok naar Frankrijk. Twee jaar later begon haar carrière als model en nog eens twee jaar later telt de jonge vrouw al bijna 300.000 volgers op Instagram. Die zijn fan van haar schoonheid, maar ongetwijfeld ook van de boodschap die Khoudia brengt. Zelf is ze namelijk uitzonderlijk donker van huid en werd daardoor altijd als een buitenbeentje beschouwd, iets waar ze zich nu niet meer door laat tegenhouden.

"Toen ik opgroeide werd ik heel vaak gepest vanwege mijn huidskleur. Dat gebeurde door andere kinderen, maar zelfs nu overkomt het me soms", vertelt ze aan Mail Online. "Vroeger ging ik de confrontatie aan met die pesters, maar hoe ouder ik werd hoe meer ik van mezelf ging houden en geen aandacht meer wou schenken aan die negatieve mensen. Dat hielp heel wat."

Het is een boodschap die ze ook andere 'buitenbeentjes' en modellen wil meegeven. "We hebben meer vrouwen met een kleurtje nodig in de modewereld, punt. Ik wil die jonge vrouwen inspireren. Ik wil dat ze weten dat ze alles kunnen worden wat ze willen zijn." Zelf geeft ze alvast het goede voorbeeld en is momenteel aan de slag als model in Parijs en New York.

 

?? @islandboiphotography Mua: @moshoodat #melanin #melaninpoppin #darkskin #paint #blackgirlsrock #beauty #blackgirlmagic #makeup

Een foto die is geplaatst door Khoudia diop (@melaniin.goddess) op

 

Meet the natural me ??

Een foto die is geplaatst door Khoudia diop (@melaniin.goddess) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer