© Raymond Lemmens

Achel heeft top zes beet na zege tegen Zoersel

Tectum Achel heeft de kers op de taart gezet. En hoe. In een kolkende sporthal De Koekoek stuurde het rechtstreekse concurrent Zoersel wandelen met 3-1. Het resultaat van Waremme-Gent (1-3) deed er zo zelfs niet toe. De promovendus eindigt als vijfde en is nu al voor 100 procent zeker van het behoud. Een knalprestatie in het debuutseizoen op het hoogste niveau.

aula

De Koekoek was tot de nok gevuld voor wat de climax van een sterk seizoen moest worden voor Achel. Overal waar mensen konden plaatsnemen, was het bezet. Zittend, staand, hangend, iedereen wilde bij deze kraker aanwezig zijn.

Een kraker die gelijkopgaand begon. Zoersel was gretig, Oprins was in de beginfase scherp. Maar nadien pakte Achel het commando helemaal over. Campforts vlamde erop los, Polman speelde slim en beheerst. Puntje per puntje schreeuwde het thuispubliek Tectum naar setwinst. Een heksenketel was het. Oprins kende serverend zijn dagje niet en zou er ook aanvallend niet meer doorkomen. Amigos werkte nog twee setballen weg, maar Luyten serveerde buiten. Achel had de belangrijke eerste set beet.

Een droomstart, die voortduurde. In set twee veegde Achel de vloer aan met de bezoekers. Zoersel klungelde, een gefocust Tectum profiteerde optimaal en pakte hen bij het nekvel. Brouns bleef de zaken regelen in het achterveld. Verschueren stuurde hevig bij. Prachtig om het vuur in de ogen van de ervaren captain te zien. En dan was er nog Zoodsma, die blokkerend indrukwekkend was. Hij stapelde de killblocks op en had Oprins in zijn broekzak. Toen hij naar de servicelijn wandelde zong en floot hij mee met de muziek. Het vertrouwen straalde af van de middenman. In een mum van tijd had de thuisploeg 20-13 beet. Een afstraffing van formaat. Succescoach Jan Meertens zou nog vaak de handen in de lucht steken. En toch werd het nog spannend. Door Achelse foutjes en enkele Zoerselse wissels werd het zelfs nog 20-18. Maar dan stond Campforts op. Met enkele loeiers mepte hij Tectum naar het seteinde. Van Dyck werkte grandioos af voor 2-0.

Bij de kantwissel van beide teams werden de Achel-spelers getrakteerd op een staande ovatie van het enthousiaste publiek. Nadien werd het echter nog serieus knokken. Een verdedigend sterk Zoersel gaf zich niet zomaar gewonnen. Schouren moest de bakens komen verzetten. Het werd spannend, maar in moneytime nam Amigos het voortouw en werd het plots muisstil in de Achelse thuishaven. Toen het dan ook meteen 1-4 stond in set vier, moest de thuisploeg echt wel wakker schieten. Intussen keken de supporters rondom wel regelmatig op de smartphone om de stand in Waremme-Gent te volgen. 1-2 stond het daar. Zoersel bleef goed draaien, maar drie Achelse killblocks op rij zorgden voor 14-11. Bontje was de baas in het midden. De kloof was geslagen. Sterke Campforts bleef poeieren, Polman serveerde zijn team naar een oververdiende 3-0 en de play-offs. Die kan Achel volledig vrijuit aanvatten, maar eerst mag het even genieten van die kers op de taart. Er barstte nog een heus volksfeest los in de Koekoek.

Sets: 25-22, 25-21, 23-25, 25-16.

Achel: Verschueren, Van Dyck, Polman, Campforts, Bontje, libero: Brouns, Zoodsma. Vielen in: Janssen, Schouren.

Zoersel: Blondeel R., Oprins, Devriese, Hofmans, Deville, libero: Ribbens, Colson. Vielen in: Luyten, Loosen, Blondeel M.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer