Direct naar artikelinhoud
Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië stuurt eerste vrouwelijke ambassadeur naar VS

De Saoedische prinses Reema bint Bandar al-Saud.Beeld AFP

Saoedi-Arabië heeft voor het eerst een vrouw benoemd als ambassadeur in de Verenigde Staten. Dat heeft het koningshuis van Saoedi-Arabië zaterdag laten weten. Prinses Reema bint Bandar Al Saud is de opvolgster van Khalid bin Salman Al Saud. De zoon van koning Salman wordt onderminister van Defensie in Saoedi-Arabië.

Prinses Reema treedt met haar benoeming in de voetsporen van haar vader, Bandar bin Sultan Al Saud, die de Saoedische ambassadeur in de VS was van 1983 tot 2005. Daardoor groeide zij op in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC. Ze studeerde er ook een tijd aan de George Washington Universiteit waar ze een Bachelor in Museum Studies haalde. In 2005 keerde ze terug naar Saoedi-Arabië waar ze zowel in de publieke als in de privésector werkte in leidinggevende posities. 

Prinses Reema staat voor een grote uitdaging om de betrekkingen tussen de VS en Saoedi-Arabië te verbeteren. Die zijn sinds de moord op columnist Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in Istanbul afgelopen oktober, behoorlijk verslechterd.

“Ik zal, met toestemming van God, mijn land, haar leiders en al haar kinderen dienen en dat zal ik doen met alles wat in mijn vermogen ligt”, zo twitterde ze na haar benoeming.

Twitter bericht wordt geladen...